Slik har du neppe sett Batman før

Kansellerte Gotham by Gaslight var steampunk på 1800-tallet.

Tegneserieverden flyter over av etablerte superhelter og svært kreative tolkninger av dem. Vi kjenner for eksempel Batman aller best som den klassiske Lynvingen, eller den mørkere The Dark Knight-tolkningen. I tegneserieform har han likevel vært både vampyr og prest.

En av de best mottatte versjonene av superhelten er Gotham by Gaslight, og det viser seg at denne svært kreative versjonen av Batman eksisterte i spillform i noen år. Det har Siliconera gravd frem.

Fakk Jack The Ripper

Spillet het også Gotham by Gaslight, og den kjente helten skulle forsøke å spore opp Jack The Ripper i Gotham Citys gater på slutten av attenhundretallet. Som i de tradisjonelle tegneseriene hadde Bruce Wayne tilgang til det aller heteste utstyret for å lempe forbrytere i kasjotten, men på denne tiden betød det tilsynelatende steampunk-fiksfaks.

Prosjektet ble ledet av F3AR og MechAssault-utvikleren Day 1 Studios, som for øyeblikket pønsker ut et nytt mechspill til PC. Til tross for at det fikk en spillbar versjon, som du kan se nederst på denne siden, ble det kansellert etter at utgiverne THQ ikke ønsket å stille seg bak det likevel.

I senere år har britiske Rocksteady Studios laget tofantastiske spill basert på The Dark Knight-Batman, som har etablert seg som en slags mal og referanse for hvordan superheltspill bør se ut fremover.

Prototypevideo.

Siste fra forsiden