Smertefri The Secret World-lansering

Alt virker å ha gått på skinner for det norskutviklede spillet.

Tirsdag åpnet Funcom endelig det ambisiøse nettrollespillet The Secret World for massene, etter å ha jobbet med spillet for fullt i seks år. De mest ivrige spillerne kunne få tilgang allerede forrige fredag fordi de forhåndsbestilte spillet.

The Secret World har fått mye oppmerksomhet på grunn av den litt uvanlige settingen. Nordmennene i Funcom har kastet ut dverger, alver og mange andre fantasy-troper til fordel for konspirasjonsteorier og moderne myter som tar sted på vår egen planet. Ja, faktisk er alt stor sett basert på en tanke om at alle myter og konspirasjonsteorier du noen gang har hørt faktisk er sannferdige.

Vår egen verden er utgangspunktet for The Secret World

Heller ikke progresjonssystemet kan sies å være helt vanlig. I stedet for det kjente systemet med klasser og erfaringsnivåer har Funcom valgt å benytte seg av et ferdighetssystem som lar deg velge akkurat de ferdighetene du selv ønsker. Dette skal etter sigende sørge for at man ikke føler seg låst inn i enkelte klasser, selv om man sikkert fremdeles kommer til å ta på seg roller som ikke er ulike de vi finner i andre nettrollespill.

Så langt har lanseringen vist seg å være smertefri, uten rapporter om store problemer eller betydelig med nedetid på de mange serverne. Dette er litt overraskende, siden MMO-lanseringer historisk sett har vært plaget av utilgjengelighet, ustabilitet og tjokkfulle servere.

Anmeldelsen kommer mandag

I skrivende stund jobber Gamer.no's anmelder Marius Kjørmo intenst med å spille spillet og skrive en omfattende og grundig anmeldelse. Forvent å se denne førstkommende mandag. I mellomtiden kan du lese hva han skriblet ned om spillet da Gamer.no fikk gjort seg opp et førsteinntrykk i mai.

Etter lanseringen har det vært livlig i Diskusjon.no-tråden, og spillerne virker stort sett å være fornøyde:

Så langt har lanseringen vært smertefri.

«Faen, jeg kjøpte dette spillet for å ha noe å gjøre i ledige stunder nå og da, men dette er det beste jeg noen sinne har spilt, historien er fantastisk og sluker meg fullstendig. Masse hyggelige folk rundt meg jeg kan gå i gruppe med, alt av boss battles har vært helt fantastiske. Jo mer og mer jeg låser opp i combat skills, jo bedre blir combat i dette spillet. WoW kan gå å legge seg! Frykter jeg går en svett innendørs-sommer i vente.», skrev forumbrukeren avlvl tirsdag kveld.

«Etter mer eller mindre konstant gaming hele helga, kan jeg til nå si at dette er det beste spillet jeg har spilt. Har mange år med wow bak meg og var på jakt etter noe nytt. Var noe skeptisk til TSW men er nå overbevist. Jeg har hvertfall kost meg glugg i hjel!», kunne h1ry fortelle på søndag.

Les også: Førsteinntrykk: The Secret World Les også: Intervju: – Det blir ingen Stolt Jensenberg denne gangen

Klarer ikke laste video
Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden