– Snart er kopisperrer overflødig

Ubisoft vil gi deg et tilbud du ikke kan takke nei til.

I løpet av året som har gått, er det knapt en utvikler som har fått mer negativ omtale i forbindelse med ulike kopisperreløsninger enn Ubisoft.

Blant annet feilinformerte utvikleren spillerne om hvilken kopisperre som ville bli brukt i From Dust, hvor det viste seg at spillet, tross Ubisofts' beskjed, var avhengig av konstant nettilgang. Dette ble senere endret i en oppdatering.

Installeringsbegrensningen Ubisoft satte på Anno 2070 ble heller ikke spesielt godt mottatt. Det viste seg nemlig at noe så enkelt som et maskinvarebytte resulterte i at en av installasjonskvotene ble brukt opp – noe Ubisoft senere har innrømmet at er med vilje.

I en fremtid nær deg

Nå lyder det derimot helt andre toner fra den franske utvikleren. I et intervju med Eurogamer forteller selskapets digitalsjef, Chris Early, at de fremover ønsker å gi spillerne et så godt tilbud at piratkopiering ikke lenger vil friste.

Ubisoft måtte snu i From Dust-kopisperresaken.

Ubisoft ser for seg å tilby en ekstrapakke, bestående av sosiale plattformer, stadige oppdateringer og spilling på kryss av mobil og konsoller. På den måten håper selskapet å bli kvitt kopisperrer, en gang for alle.

– Spørsmålet er om vi klarer å tilby et MMO-lignende merverdisystem gjennom innhold og spillsamfunn. Det tror jeg vi kan, sier Early og fortsetter:

– Jo mer du hører om skylagring og spilling på kryss av mobil og konsoll, dess mindre sannsynlig er det at et piratkopiert spill vil fungere på samme måte. Derfor vil de piratkopierte spillene tilby mindre verdi.

Hvor går grensa?

Early har likevel ingen tro på at de vil kunne utrydde piratvirksomhet fullstendig, og innrømmer at balansen mellom å ikke ulempe betalende kunder for mye og det å hindre piratvirksomhet er en utfordring.

– Jeg tror ikke vi har det perfekte svaret i dag. Noen bruker teknologiske løsninger, andre designmessige løsninger – noen strengere enn andre. Det som er interessant er derimot å se på hvordan vi kan tilby en såpass stor merverdi at behovet for kopisperrer forsvinner.

Noe konkret løfte om å droppe kopisperrer vil Early ennå ikke komme med, men han lover å jobbe for å bruke så lite plagsomme løsninger som mulig i spillene fremover.

Les også: – Det finnes ikke kopisperrer som fungerer

Les også
Se Nintendos pressekonferanse direkte

Siste fra forsiden