Snart kan du bruke disse figurene til å låse opp Super Nintendo-spill

Men Nintendo begrenser det hele til «høydepunkter».

Nintendo

Se for deg at du kjøper en Amiibo-figur av Mario, slenger han på Wii U-padden, og umiddelbart får det ikoniske førstebrettet fra Super Mario Bros. opp på skjermen. Dette skjer i løpet av året, ifølge Polygon.

I et finansmøte fortalte Nintendo-sjef Satoru Iwata at selskapet skal slippe en gratisapp til Wii U i løpet av første halvdel av 2015. Med appen kan spillerne bruke Amiibo-figurene sine til å spille små deler av kjente spill fra Nintendo og Super Nintendo.

Ness-Amiibo + Wii U-pad blir Earthbound? Vi kan håpe.

– Du kan ikke spille hele spillet på grunn av en tidsgrense, men dersom du løfter Amiiboen og setter den ned igjen kan du prøve et annet område fra spillet, sier Iwata.

Dette høres mye ut som de mange høydepunktutgavene av gamle klassikere som Nintendo har slengt med i de siste utgavene av Super Smash Bros. Litt skuffende er det at det legges så store begrensninger på spillet, men vi kan håpe at Mario-giganten bruker teknologien til noe litt mer åpent enn dette.

Amiibo-figurer går i Skylanders' fotspor

Amiibo-figurene benytter seg av såkalt NFC-teknologi («Near field communication»), som betyr at de med Wii Us GamePad kan sende og motta signaler. Man kan sette leketøyet på kontrolleren for å hente og lagre informasjon. I Super Smash Bros. for Wii U brukes systemet for eksempel til å lagre en figur som skal fungere som sparringspartner.

Nintendos nye figurkonsept virker å gå i fotsporene til Activisions Skylanders og Disney Infinity som begge også blander spill med ekte figurer. Disse har hatt et forsprang på noen år nå.

Figurene har blitt en farsott for mange samlere, og de mest sjeldne av de er ofte utsolgt over hele fjøla. I tillegg har en del begynt å punge ut storsummer i 100 000-kronersklassen for figurer med produksjonsfeil, slik som denne Princess Peach-figuren og denne Samus-figuren.

Nintendo skal angivelig se mot tv-seriemarkedet nå.
– Netflix vil lage The Legend of Zelda-serie, hevdes det »

Siste fra forsiden