Snart kan du enkelt investere i spill

Nederlendere starter alternativ til Kickstarter.

Denne våren har såkalt «crowd funding», folkefinansiering vært på alles lepper.

Det startet med at spillskaperlegende Tim Schafer henvendte seg til publikum via folkefinansieringsportalen Kickstarter og ba om hjelp til å finansiere et nytt, «gammeldags» eventyrspill.

Finansieringen i boks

Innsamlingskampanjen gikk over all forventning, og etter endt kampanjetid satt Schafer igjen med rundt tre millioner dollar mer enn han ba om.

Wasteland får oppfølger, takket være Kickstarter.

I ettertid har både Brian Fargo samlet inn penger til en Wasteland-oppfølger, Leasure Suit Larry-skaperne og Gabriel Knight-skaper Jane Jensen henvendt seg til publikum på samme måte.

Men felles for alle Kickstarter-kampanjene er at publikum kommer med en ren donasjon, mot at man får tilgang på spillet når det lanseres. På mange måter kan Kickstarter-kampanjene dermed sees på som en veldig tidlig forhåndsbestilling av spillet.

Det ønsker nederlandske Gambitious nå å gjøre noe med.

Konseptet, som skal lanseres i Europa, vil tilby spillskapere en portal der de kan invitere vanlige spillere til å investere i titlene sine.

Tanken er at spillskaperne selv kan bestemme hvilken prosentandel av prosjektet som skal være tilgjengelig for investering utenfra, og de som så spytter i en slant penger vil bli regnet som en aksjonær og kunne få utbetalt utbytte.

Gambitious tar sikte mot lansering under det kommende E3-messa i Los Angeles i juni.

Les også: – En tidel av Kickstarter-pengene gikk til utvikling

Siste fra forsiden