Sony vil satse mindre på egenutviklede PS Vita-spill

Nå skal indie- og tredjepartsutviklere være fokuset for håndholdtkonsollen.

PS Vita får mindre oppmerksomhet fra Sony.
Sony

I et intervju med Polygon forteller Sonys spillsjef, Shuhei Yoshida, at Sony ikke kommer til å legge inn jernet selv på PS Vita lenger, men ønsker å la tredjeparts- og indieutviklere stå i fokus på plattformen. Fremover kommer Vita med andre ord til å få færre spill produsert av Sony.

Vita tar ikke av.

– Da vi lanserte Vita med Uncharted var det fantastisk; PlayStation 3-aktig kvalitet i håndflaten din. Men etter hvert kom vi med PlayStation 4-kvalitet, og folk forventer mer ut av det grafiske, forteller Yoshida.

Sonys nyeste håndholdtkonsoll ble lansert for over to år siden, men har slitt med å ta skikkelig av på salgsfronten.

– Det har vært heldig at indiebølgen har tatt av, og at de kommer med så mye bra innhold til Vita. Med tanke på spillmekanikk og slikt ønsker folk å spille i 10-15 minutter, hoppe ut og inn. På Vita fungerer det flott med «suspend»-funksjonen, så disse indiespillene er svært gode sett fra et spilldesignutgangspunkt.

En PlayStation 4-utvidelse

PlayStation TV.

Det er ikke bare Yoshida som har pekt mot en endring i PS Vita-strategien. Forrige uke fortalte Sony-topp Andrew House nettstedet Edge at håndholdkonsollen og TV-utgaven PlayStationTV har et fremtidig liv som en utvidelse eller et tillegg til PlayStation 4. Sammen med uttalelsen om færre egeutviklede spill er det vanskelig å se på dette som annet enn at Sony prøver å finne nye steder for konsollen.

Sonys endring i strategi kommer et og et halvt år etter at Sony-sjef Kaz Hirai innrømte at konsollen hadde solgt under forventning. Han bedyret likevel at det er salget i det lange løp som er det viktige.

Har du forresten hørt om PlayStation TV som kommer hit i løpet av året?
Den lille strømmeboksen lover spilling over nettverk og mye annet snadder »

Siste fra forsiden