Splitter nytt SimCity neste år

Maxis vekker den populære simulatorserien til live igjen.

For kort tid tilbake ble det hvisket i kroker om at et nytt SimCity var på vei og at en annonsering var nært forestående.

På et arrangement under årets GDC-messe bekreftet EA i går spekulasjonene – Maxis er igang med en ny utgave av den klassiske simulatorserien.

Simulering for alle penga

Spillet, som er planlagt sluppet i løpet av 2013, får enkelt og greit navnet «SimCity». Forklaringen er enkel, ifølge Maxis gikk de rett og slett «lei av å putte tall på slutten av navnet».

Vi loves full 3D-grafikk, en betydelig dypere simuleringsmotor, samt svinger på veiene.

Under presentasjonen ble det forklart at spillet utelukkende vil fokusere på simuleringen av «måten vi lever i verden i dag». Tilgangen på resurser vil være begrenset, og du kommer til å måtte ta vanskelige avgjørelser som vil få en «global innvirkning» utover i spillet. Miljøproblematikk skal være et gjennomgangstema.

Du vil også få muligheten til å påvirke individuelle simmer og biler i verdenen, og gjennom spillets multiplayerfunksjoner vil du spille side som side med andre spillere fra din region.

Maxis forklarer også at byene i seg selv vil være fulle av liv, man skal aldri være helt trygg på at ikke en gedigen øgle kommer for å ødelegge bygningene dine.

SimCity kommer altså til PC i løpet av neste år, men en eventuell Mac-versjon er ennå ikke annonsert.

Se trailer for spillet nedenfor.

Siste fra forsiden