Synes du det kan bli folksomt i Battlefield 3?

Da må du se verdensrekorden i antall påloggede skytespillere.

Mange skytespill har hatt som mål å samle flest mulig spillere i én og samme spilløkt. Det er noe spesielt med følelsen av å delta på en ekte slagmark med hundrevis av kumpaner og motstandere, men teknologien begrenser gjerne omfanget.

Inntil nylig stod det massive nettskytespillet Planetside for flest spillere i ett område i et skytespill, og det magiske tallet var 600. Sist uke ble den rekorden sprengt av det svenske indiespillet Man vs Machine, som samlet 999 skyteglade spillere til dyst. Det skriver utvikler MuchDifferent i en pressemelding.

Det var fritt frem for alle som ville delta i skytespillet, som spilles gjennom nettleseren. Man kunne også reservere plasser på forhånd for rundt 170 norske kroner, som ble donert til Ingeniører Uten Grenser. Du kan se en video av kalaset nederst på denne siden.

Egenutviklet teknologi

Det anerkjente rekordorganet Guinness World Records skal ha bekreftet bragden gjennom en uavhengig observasjon, og Man Vs Machine vil nevnes i neste spillutgave av den velkjente rekordboka.

Spillerkapasiteten ble gjort mulig av den egenutviklede teknologien PikkoServer, som står for server- og nettverksfunksjonalitet. Utviklerne har et ønske om å selge den til større spillstudio med tiden, og tror den lett kan flettes inn i de fleste moderne spillmotorer. Selve spillet ble laget i Unity-motoren.

Det var for øvrig maskinene som vant, etter at utviklerne justerte dem fortløpende til å bli litt for gode for menneskelaget, som ledet i flere timer. Poengtavlen finner du her.

Rekorden.

Siste fra forsiden