Telltale innrømmer juks på Metacritic

Flere av utviklerne gav spillet toppkarakter med ulike brukere.

Metacritic er et kjent navn blant spillere. Nettstedet har i all hovedsak to deler: en av dem samler en rekke anmeldelser av ulike underholdningsprodukter, inkludert spill, og rangerer dem basert på den samlede karakteren. Den andre går ut på at brukerne selv kan stemme frem en rettferdig karakter for de ulike produktene på en skala fra en til ti.

Det aktuelle spillet.

Disse karakterene betyr overraskende mye for både utviklere og spillere, noe det amerikanske indiestudioet Telltale Games har gjort tydelig. Flere av deres ansatte har blitt tatt i å gi deres seneste spill, Jurassic Park: The Game, toppkarakter på nettstedet, ifølge Gamespot.

Forsvarer hendelsen

Gamespot ante ugler i mosen da de sjekket brukerkommentarene på spillets Metacritic-side, etter å ha bitt seg merke i at det nøt en perfekt poengsum før utgivelse. Ved hjelp av kreative nettsøk på de aktuelle brukernavnene, som skrev påfallende rosende tilbakemeldinger med feilfritt språk, kom de frem til at to av utviklerne på Jurassic Park-spillet hadde gitt det full pott.

Syndebukkene skal være en grensesnittdesigner og en av de ansvarlige for spillets mellomsekvenser, som benyttet de samme brukernavnet som på arbeidsgiverens offisielle forum. Dermed var det ingen sak å spore seg frem til dem, selv om en av dem også laget en ny bruker og postet en identisk tilbakemelding med ny toppsum.

Spillet kan minne om Heavy Rain.

Da det amerikanske spillnettstedet gjorde Telltale selv oppmerksomme på den kinkige bedømmingen, tok de ingen selvkritikk.

– Telltale Games sensurerer ikke det våre ansatte skriver på Internett. Det kommuniseres likevel internt at alle som skriver innlegg på industrifora gjør det klart hvem de jobber for. I dette tilfellet postet to ansatte, som var stolte av spillet de jobbet på, positive tilbakemeldinger på Metacritic med gjenkjennelige forum- og Xbox Live-brukernavn, skal en Telltale-ansatt ha fortalt Gamestop.

Det kan i så fall tyde på at det amerikanske spillstudioets oppfatning er at andre brukere burde ha gjenkjent de to utviklernes brukernavn og identifisert dem som Telltale-ansatte.

Motangrep fra brukerne

Som følge av at denne hendelsen ble dekket av internasjonale medier, har andre brukere gått til motangrep. I skrivende stund har spillet den lite flatterende karakteren 2,9 av 10, og de mange brukerne som gir spillet bunnkarakter legger aldeles ikke skjul på hvorfor.

– Så, Telltale-ansatte har blåst opp spillets poengsum med perfekte tilbakemeldinger. Da gir jeg det karakteren null for å jevne det ut. For en vits, skriver brukeren Merkinz.

Telltale Games er et av bransjens mest profilerte eventyrspillstudio, og har tidligere utgitt kritikerroste spillserier som Monkey Island og Back to the Future.

Les også
Anmeldelse:

Jurassic Park: The Game ble utgitt tirsdag 15. november, til Windows og Mac OS X. Vi har en anmeldelse på vei.

Les også: Telltale tolker nye storserier
Les også: Bør spillanmeldere rangeres?

Siste fra forsiden