TERA-fans protesterer mot sensur

Europa-versjonen av MMO-spillet er mindre blodig.

MMO-spillet TERA Online nærmer seg lanseringsdato. Spillet lanseres 3. mai, og lover blant annet imponerende grafikk drevet av Unreal Engine 3 og et kampsystem som lar deg håndtere det meste manuelt, som i et skytespill.

Likevel er ikke alle like fornøyde med den planlagte lanseringen, skal vi tro en underskriftskampanje på nett.

Bloddryppende problemer

Der hvor den amerikanske utgaven av spillet er merket med en «Mature»-anbefaling fra ESRB, som innebærer at spillet er beregnet for 17-åringer og eldre, vil den europeiske utgaven få PEGI-stempelet 12+.

For å oppnå 12+-merkingen har utgiver Frogster gjort enkelte endringer i spillet, mer spesifikt har de endret mengden blod som vises i løpet av spillet. Blodsprut mot skjermen har blitt fjernet, og det lille av blod som vises, blir ikke liggende på bakken.

Og nettopp dette tar ivrige spillere ikke spesielt nådig opp, spesielt ikke siden Frogster i utgangspunktet visstnok hadde lovet at de ikke kom til å gjøre slike endringer.

Ifølge Frogster selv kommer disse endringene etter den nyeste versjonen av spillet, hvor mengden blod økte dramatisk i enkelte detaljer. Fordi selskapet allerede var igang med forhåndssalg av spillet, hvor det var merket med 12+, var det nødvendig å sette en spesifikk grense for blodmengden, fremfor en spillerstyrt mengdekontroll.

Les også: NCSoft vil stoppe TERA Online

Siste fra forsiden