– Thief 4 får nettspilling

Man finner mye informasjon i CV-bunken til de bak snikespillet.

Det har garantert skjedd mye med Thief 4 de siste årene, spillet har nemlig ikke vært å se siden det ble kunngjort i 2009. Det er som regel et tegn på at utviklerne ikke er fornøyde med retningen de har tatt, og at det er mye de vil gjøre om. Borderlands opplevde en lignende pause, og kommende Max Payne 3 og XCOM var også utilgjengelige for pressen i lange tider.

Mestertyven Garrett kan ikke bare å stjele.

Oppfølgeren til noen av tidenes mest verdsatte snikespill er i stor grad et mysterie, men noen resolutte brukere på spillforumet NeoGAF (via Eurogamer) har greid å grave opp en del informasjon ved å undersøke de offentlige CV-ene til noen av de som jobber på prosjektet.

Det viser seg blant annet at en rekke mennesker har jobbet med å utvikle nettspillingsfunksjoner for Thief 4. Om disse fortsatt er aktuelle så får serien for første gang støtte for spilling over Internett.

Velkjent grafikkmotor

Til gjengjeld ser det ut til at også det fjerde spillet i serien bruker Unreal-motoren, men denne gangen er det Unreal Engine 3 som står for grafikken. Det er en svært avansert motor som også ble brukt til visuelt imponerende spill som Gears of War 3 og Bulletstorm.

I Thief-serien styrer man mestertyven Garrett, og det er stort fokus på personlig frihet ved at man selv velger hvordan man tekkes de mange, slu oppgavene. Stilretningen kan nok kalles en blanding av steampunk og middelalderen, og man har mange verktøy å bruke idet man sniker, lamslår og dreper sin vei gjennom The City.

Thief 4 utvikles hos Eidos Montreal, og har fortsatt ingen konkret slippdato. Faktisk vet vi ikke engang hvilke plattformer det kommer til. Vi vet derimot at Square Enix, som eier Eidos, holder på med en rekke andre store prosjekter for øyeblikket, blant annet et splitter nytt Hitman og et stort actionrollespill.

Siste fra forsiden