Tidligere Call of Duty-topp åpner studio

Robert Bowlings Robotoki skal ta vare på talentene.

I slutten av mars annonserte Infinity Wards kreative strateg for Call of Duty, Robert Bowling at han forlot selskapet. Han ville da ikke oppgi noen grunn for oppsigelsen.

Nå kan Gameinformer fortelle at Bowling starter et eget spillutviklingsstudio, som har fått navnet Robotoki.

Et hjem for de kreative

I en epost til siden forklarer Bowling at studioet skal legge vekt på å utvikle utviklere.

«Vi fokuserer på teamet vårt og alt annet kommer i andre rekke, nettopp fordi jeg tror at spillbransjen har mye å lære av hvordan vi behandler talent. Mens vi overgår film- og musikkbransjen på andre områder, ligger vi langt etter når det gjelder å støtte opp om og inspirere kreativt talent,» skriver han.

Ifølge Bowling er Robotoki helt og holdent selvfinansiert, og akter kun å inngå partnerskap med andre selskaper som støtter planene hans.

«Jeg vil skape et miljø hvor kreative visjonærer har komplett kontroll over arbeidet sitt og kan styre prosjektene fra konsept til gjennomført prosjekt.»

Det første spillet ut fra selskapet skal annonseres senere i år, men allerede nå forteller Bowling at det er planlagt lansert til neste generasjons konsoller, PC og mobile enheter.

«Som utvikler er vårt fokus først og fremst å skape et univers. Så kommer opplevelsene, og til slutt spillmekanikken. Vi ønsker å skape opplevelser som overskrider plattformer og sjangre og som tillater spillerne å entre vår verden via et hvilket som helst medium,» skriver han.

Likevel understreker Bowling at det er viktig at spillopplevelsen på hver enkelt medium er unikt. Mobilversjonen skal ikke kopiere PC-opplevelsen, men heller tilføye den noe. Planen er heller, ifølge Bowling, å skape noe som ikke er entydig enspiller, flerspiller eller samarbeid, men at man klarer å kombinere styrkene fra alle disse på «en unik måte».

Robotokis nettside er allerede oppe og går, og selskapet søker nå etter nye medarbeidere til det kommende prosjektet.

Flukt fra Infinity Ward

Robert Bowling var en av de som ble igjen etter det svært omtalte og offentlige bruddet mellom Infinity Ward og toppsjefene Jason West og Vince Zampella for to år siden.

Les også
Baldur's Gate-nyversjon utsatt

West og Zampella dannet i etterkant Respawn Entertainment, men konflikten mellom moderselskapet og de to utbryterne er fremdeles ikke løst. Saken kommer opp for retten i slutten av mai.

Les også: Dette er Respawns nye spill

Siste fra forsiden