Tidsmaskinen står klar

«Dungeon crawler»-hyllesten Legend of Grimrock tusler inn i kalenderen.

Har du ikke hørt om Legend of Grimrock før? Okay. Se for deg at noen lagde en oppfølger til klassiske hulekravlespill som Lands of Lore eller Wizardry-serien med spillsjelen intakt, samtidig som de snekret omgivelser og fiender med styrkene til moderne grafikk. Verre er det faktisk ikke.

Essensen er at du beveger deg rundt omkring i korridorer ved hjelp av piltastene, kvester fiender og plukker opp nye gjenstander som gjør deg i bedre stand til å tåle nye strabaser. Disse spillene har vært forløperne til de moderne rollespillene, og Almost Humans tolkning av sjangeren kan nytes fra 11. april av, ifølge Eurogamer.

Tegn ditt eget kart

Spillet er et av de første tilbudene i den nye versjonen av den digitale spillsjappa GOG, som allerede tar imot forhåndsbestillinger av huleferden. Det gjør også Steam og spillets offisielle hjemmeside.

Prisen er rundt 80 norske kroner om du kjøper det om to uker og ti kroner mindre om du legger inn en bestilling i dag. Da er det kanskje et større insentiv for tidligere betalere at man også får spillmanualen, verdenskartet, musikken på CD, konseptbilder og et spesielt rutepapir du selv kan tegne kart på – for gamle dagers skyld.

Utviklerne selv beskriver Legend of Grimrock som et gammeldags «dungeon crawler»-spill inspirert av Dungeon Master, Eye of the Beholder og Ultima Underworld, hvor du snekrer en gruppe på fire spillfigurer med ulike raser, klasser og ferdigheter for å utforske en diger hule fylt med monster, skjulte brytere, trykkplater og fallemmer.

Les også: Hvorfor Joachim gleder seg noe fryktelig til Legend of Grimrock

Klipp fra spillet.

Siste fra forsiden