To nye A Game of Thrones-spill

Det allerede annonserte actionrollespillet har samtidig fått utgiver.

Fantasybokserien A Song of Ice and Fire fikk en ny vår da HBO valgte å lage en høybudsjetts TV-serie basert på den. Det har selvsagt ikke skadet bokserien og forfatter George R.R. Martin at serien har mottatt nær unison hyllest. Franske Cyanide jobbet likevel med to spillmatiseringer av universet siden før de engang visste at en TV-serie var på vei.

Tidligere i år fikk vi se de første av dem, nisjestrategispillet A Game of Thrones: Genesis. Videre vet vi at de jobber på spreng med et rollespill inspirert av blant annet klassikerne Baldur's Gate og Planescape Torment. I dag ble det klart at japanske Atlus utgir spillet, som kommer i starten av neste år til PC, Xbox 360 og PlayStation 3.

Martin følger med

Samtidig jobbes det visst med atter to A Game of Thrones-spill. Bigpoint, som nok er mest kjente for spillmatiseringen av Battlestar Galactica, jobber med et nettleserbasert MMO i universet til Martin. Det foreligger også planer om et sosialt spill til Facebook, beskrevet av USA Today som Farmville i fantasyuniverset Westeros.

Forfatteren selv inspiserer visst prosjektene jevnlig, og all skriving skjer under hans tilsyn for å forsikre at spillene er i tråd med universet han har skapt. De to nye spillmatiseringene av A Game of Thrones har foreløpig ingen slippdato.

Les også: Bethesda sa nei til Game of Thrones

Siste fra forsiden