Feature

Ukens nettutgivelser

Et dunkelt post-apokalyptisk eventyrspill leder an denne uken.

Hoi, som tiden flyr! Etter at sykdom gjorde det nødvendig å ta et bukkehopp over forrige ukes nettutgivelser, nærmer vi oss allerede slutten på året. Nintendo har sluppet sitt nyeste vidunder, Wii U, og har nå dermed fire ulike nettbutikker å sjonglere. Vi får håpe «the big N» kommer til hektene og slår sammen alt til én butikk om ikke så alt for lenge.

Nintendo

Nyåpnede Wii U eShop smeller til med Mighty Switch Force: Hyper Drive Edition. Dette er en oppdatert utgave av Nintendo 3DS-spillet der spilleren styrer en politikvinne kalt Patricia Wagon. Jobben hennes er å huke tak i rømte fanger så raskt som mulig. Wii U-utgaven har fått en nye fasade, med flott håndtegnet grafikk og alt av ekstrainnhold som har kommet til 3DS-utgaven.

2 Fast 4 Gnomz.

Løpespillet 2 Fast 4 Gnomz går derimot fra å kun ha vært på konsoll til å også slippes på håndholdt. Spillet kom ut på WiiWare tidlig i 2012, men svipper nå innom Nintendo 3DS på tampen av året for et nytt publikum. Her skal man komme seg helskinnet gjennom fantasilandet Gnomia, mens man sanker inn sokker på løpeturen. Enkel, pur moro, med andre ord.

The Denpa Men: They Came by Wave.

For de 3DS-eierne som ikke er så gira på gnomeløp slipper Nintendo også The ”Denpa” Men: They Came By Wave. Her skal du fange inn såkalte «Denpa Men», som mest av alt ser ut som en blanding av diverse Pokémon og Teletubbies. Disse skal brukes til å redde en man har kjær. Spillet blander inn virkeligheten i dette sammensuriumet med den håndholdte konsollens kamerafunksjon på fiffig vis.

The Last Battle 2.

Nintendo fortsetter seiersuken med to Virtual Console-spill – ett til Nintendo 3DS og ett til Nintendo Wii. De med en forkjærlighet for å kunne spille på farten kan kose seg med Gameboy Color-plattformspillet Wario Land 3. Her styrer du antihelten gjennom tykt og tynnt (mest tykt) mens man kommer seg nærmere og nærmere sluttsjefen Rudy the Clown. Om man heller liker å glo på TV-en når man spiller gode gamle spill, kan man ha en hyggestund med The Last Blade 2. I dette slåssespillet skal man hugge løs på hverandre med et utvalg av forskjellige figurer.

Til siste har vi DSiWare-butikken som prøver å sette oss i julestemning. I Christmas Wonderland 2 skal man spille mange spill og lete etter gjemte objekter i tegnede bakgrunner. Målet er å hjelpe Julenissen med gaveleveringen – et nobelt mål.

Xbox 360

Dota, Gandalf-style.

Mens Nintendo lesser på med spill nå før julesesongen slår inn for fullt, er Microsoft mer beskjedne med utvalget denne uken. Nå er riktignok den ene utgivelsen rimelig stor. Guardians of Middle-Earth er Monoliths mye omtalte forsøk på å overføre den PC-bastante ARTS-sjangeren (eller MOBA, om du vil) til konsoll. Ta på deg trolmannskappen, hobbitthåret, eller alvetunikaen, og krig mot motstandere på nett i kjent Dota-stil.

PlayStation Network

Les også
Folkefinansierer nytt Elite-spill
Ni No Kuni.

Sony har flust å by på denne uken og smeller til med en hel del nye og gamle utgivelser. I likhet med konkurrenten kan man denne uken ta del i slagmarken i Guardians of Middle-Earth, men PlayStation frister også med en liten smakebit på Studio Ghibli/Level-5-rollespillet Ni No Kuni: Wrath of the White Witch.

Virtua Fighter 2.

I tillegg slår utvikleren Sega AM2 an med en rekke gamle godbiter. Først vender slåssespillet Fighting Vipers tilbake i en PlayStation 3-portering. Sonic vil ikke være dårligere på slåssefronten, og dukker opp i en portering av arkadespillet Sonic the Fighters. Virtua Fighter 2 fullfører Sega AM2-trekløveret.

Paga Chronica.

Det todimensjonale plattformspillet Paga Chronica lar spilleren fange ord, og bruke de til å lage trylleformler. Lengre ord betyr mer kraftige formler. Til sist får vi Rotastic, et spill der det handler om å slenge seg fra knapp til knapp, og plukke opp så mye verdigjenstander som mulig.

Sony har også i disse adventstider kjørt i gang et salg som de kaller 12 Deals of Christmas, der man kan plukke opp godbiter for redusert pris. Dealen oppdateres fortløpende, så det lønner seg å følge med. Om du tilhører minoriteten som enda ikke har spilt Lemmings, kan du også kose deg med å pine de små grønnhårede skapningene på Sonys mobiltelefoner.

PC

Karateka.

På PC ser de også ut som om de fleste ønsker å presse ut så mye som mulig nå like før julen ringer inn. Prince of Persia-skaperen Jordan Mechner vender tilbake til bransjen med en nyoppusset utgave av det klassiske spillet Karateka. Her handler kampmekanismen om å holde en god rytme, og man skal kunne spille igjen og igjen. Grammy-vinner Christoper Tin har skrevet musikken til spillet. Spillet kan kjøpes på Steam.

Forge.

Også nytt denne uken er Forge, en naturlig blanding av nettrollespill- og førstepersonsskytespill-kamper. Alt kamper baserer på klasser, og man må ha et godt balansert team for å hevde seg i toppen. Dette er spillet for deg som ikke vil grinde unødig, men heller hoppe rett inn i engasjerende kamper. Forge kan skaffes på Steam, GamersGate eller på utviklerens nettside.

The Book of Unwritten Tales: Critter Chronicles.

Pek-og-klikk-fansen kan krølle seg inn i et pledd og kose seg med en nyutgitt prolog til The Book of Unwritten Tales. I Critter Chronicles får vi se fortellingen om en gjeng med Critters som trues av en ond trollmann. Prologen er uavhengig av det opprinnelige spillet, slik at nykommere også kan få peke og klikke av hjertens lyst. The Book of Unwritten Tales: Critter Chronicles er å få tak i på Steam og GamersGate.

Primordia.

Om ikke det er nok eventyrspill, har også utviklerhuset Wadjet Eye Games, som blant annet står bak den kritikerroste Blackwell-trilogien, sluppet sitt nyeste spill, Primordia. Fortellingen foregår i en post-apokalyptisk verden, og handler om den standhaftige roboten Horatio. Etter at en villbass av en robot stjeler Horatio og kumpanens livsnødvendige energikilde, må de to legge ut på et dystert eventyr. Spillet kan kjøpes på Steam, Gog.com eller på utgiverens nettside.

AirBuccaneers.

Er man lei av militære skytespill og heller vil oppleve mer usannsynlige og fantastiske ting kan man prøve ut AirBuccaneers. I dette flerspillerfokuserte spillet velger man en av to franskjoner, Viking og Buccaneer, og tar til skyene i luftballonger. Målet er å skyte fiendens styrker sønder og sammen, og vinne kontrollen over området. Stem og GamersGate fører begge spillet. Spillet kan kjøpes på Steam og på GamersGate.

Talisman Prologue.

Brettspillfantaster blir kanskje spent på å se hvordan Games Workshop-brettspillet Talisman Prologue har taklet overgangen fra bordet til skjermen. Spillet kan kjøpes på Desura, GamersGate og spillets nettside. Ellers kan man kose seg med betautgaven av McDroid, et spill som blander høsting av jordbær med sanntids strategi. .

Det ambisiøse indiespillet Dark Shadows – Army of Evil har nå blitt sluppet på Desura og GamersGate. Her skal man karre seg gjennom 19 brett mens man hugger ned horder av fiender fra førstepersons vinkel.

Eador: Genesis.

Retrogjengen hos Gog.com har lesset på med et par spill. I 2009s Eador: Genesis kan man teste strategisk teft, mens man sutter på et par rollespillelementer. Her må man håndtere så vel krigføring som kongerikestyring. I tillegg kan man se Duke Nukems tidlige eventyr i en pakke som inneholde seriens to første spill – fra før den gang Duke slaktet romvesen i 3D.

Steam har også slått til med et retrotrekløver denne uken. I Legacy of Kain: Soul Reaver, Legacy of Kain: Soul Reaver 2 og Legacy of Kain: Defiance kan du følge tittelens antihelt i hesblesende actioneventyr.

Gratisutgivelser

Arctic Combat.

I hælene på Planetside 2 kommer gratisskyteren Arctic Combat. Her er målet å tilby en realistisk krigsopplevelse i en fiktiv konflikt mellom Amerika og Russland. Utvikleren lover et dypt kampsystem, med aktive og passive ferdigheter som kan påvirke kampens hete. Spillet kan lastes ned fra nettsiden, eller fra Steam.

Conspiracy!

Ellers har indieutvikleren Gustav oppdatert sin hyllest til Cave-skyteren DonDonPachi, kalt DonTonPachi Maximum. Trenger du en utfordring er dette gratisspillet for deg. Her skroller bildet gradvis nedover mens du bekjemper en haug av fiendtlige skip.

Dersom du vil ha noe mer taktisk kan det kanskje friste med nettleserspillet Conspiracy! I dette sanntidsstrategispillet må du blande deg inn i en krig med bestikkelser, sabotasje og supervåpen.

Det var alt for denne gang, men dersom du tørster etter mer digital nektar er det bare å ta et dypdykk i nettutgivelsesarkivet. Du finner garantert noe du ikke har prøvd. Obligatorisk lenke til forrige artikkel.

Siste fra forsiden