Feature

Ukens nettutgivelser

Hva med et dypdykk i Larry Laffers lugubre fortid?

Dette har ikke vært noen uke preget av storspill, men litt nedlastbar underholdning har vi likevel fått.

Mahjong Mysteries: Ancient Athena.

Nintendo

Vi har fått to spill for Nintendo 3DS denne uken. Først ut er Mahjong Mysteries: Ancient Athena, en ny utgave av det populære brikkespillet. Spillet skilter med en historiebasert kampanje bestående av 300 nivåer. Så har vi Tokyo Crash Mobs, et merkelig hjernetrimspill hvor du må ødelegge køer ved å kaste folk inn i dem. Eller noe.

Det har også dukket opp et DSiWare-spill denne uken, nemlig arkadespillet Zombie Skape der du spiller en åttitallsmann på rullebrett som må redde vakre jenter fra vandøde zombier. Vi nevner også et par Wii U-spill, som også vil være tilgjengelig i butikker. Disse er basketballspillet NBA 2K13 og karaokespillet Sing Party.

Xbox 360

Vi fikk ingen lanseringer på Xbox Live Arcade i forrige uke, så Microsoft har litt å ta igjen denne uken. Derfor har de gitt oss ... vent, ingen spill denne uken heller? Hva skjer?

Retro City Rampage.

PlayStation Network

PlayStation 3 har endelig fått Retro City Rampage. På skjermbildene ser det ut som en NES-versjon av originale Grand Theft Auto, men som viser seg å være en hyperaktiv kavalkade av action, inspirert av hundrevis av gamle spill, filmer og andre kulturfenomener. Spillet kom til PC i fjor og Xbox 360 tidligere i år. I tillegg kan PS3-eiere laste ned en oppgradert versjon av slåssespillet The King Of Fighters XIII. Gold Edition skilter med nytt innhold som tidligere har blitt lansert som DLC.

Earth Defence Force 2017.

Retro City Rampage har også dukket opp på Vita. Andre land har også fått Japan-importene Orgarythm og Sumioni: Devil Arts, som jeg selvsagt brukte tid på å beskrive før jeg la merke til at de ikke var tilgjengelige i Norge. Men vi kan i alle fall laste ned Vita-spillet Earth Defence Force 2017. Her invaderes kloden av gigantiske insekter og andre overdimensjonerte rommonstre, som du må skyte tilbake til himmels før de får rasert byen du forsvarer. Ved hjelp av over 150 forskjellige våpen kan du gjøre store skader både på fiendene og miljøene rundt deg.

Hele ukens oppdatering finner du på PlayStation-bloggen.

10,000,000.
Les også
Lyst på en tur til Mars?

PC

PC har ikke fått noen store utgivelser denne uken. Vi kan nevne 10,000,000 som har kommet ut på Steam. Dette spillet stammer fra mobilplattformene, og ser ganske simpelt ut. Det skal imidlertid ha fått mye ros for sin vanedannende blanding av «match 3»-pusling og rollespill.

A Space Adventure.

Liker du Myst-aktige eventyrspill? Da er kanskje A Space Adventure noe for deg. Dette er et førstepersons, «nodebasert» spill hvor du får utforske utenomjordiske miljøer fulle av gåter. Utviklerne skryter blant annet av at ni ulike miljøer, høy vanskelighetsgrad og et stemningsskapende lydspor.

Red Johnson's Chronicles Episode 2.

Mer eventyr får vi i Red Johnson's Chronicles. Episode to av denne serien er nå ute på Windows, og denne gangen loves vi en mørkere og mer kompleks opplevelse. Privatdetektiven Red Johnson har havnet i trøbbel med mafiaen, og nå må han komme til bunns i et nytt mysterium for å unnslippe i live. Spillet er ute på GamersGate og Adventure Shop. Forresten, er jeg den eneste som umiddelbart tenker «tømmerhugger» når jeg hører navnet Red Johnson?

The Tribloos 2.

Andre utgivelser denne uken inkluderer Rockefeller: The Black Gold, et forretningsspill der du spiller oljemagnat, hjernetrim/strategispillet The Tribloos 2, hvor du må redde hjemmet til noen små vesener som kalles tribloos og Pioneerz, hvor du må beskytte et nybyggersamfunn.

Ironfell.

Vi tar også med Ironfell, et massivt flerspillerspill som egentlig er gratis å spille, men som benytter seg av mikrotransaksjoner. Her må du bygge hærer og erobre landområder i en fantasiverden, og det anbefales at du tar en titt på nybegynnerguiden hvis du vil spille. Det er nemlig veteranene som har de største fordelene i dette spillet.

Leisure Suit Larry 3.

Selv om vi ikke har fått de helt store nyhetene denne uken, har vi fått et ganske stort navn på retroarenaen. GOG har nemlig sikret seg de klassiske eventyrene til Larry Laffer – verdens mest mislykkede kvinnebedårer. Pakken deres inkluderer Leisure Suit Larry 1-6 (minus 4, selvsagt), og både originalversjonen av Leisure Suit Larry 1 samt nyversjonen fra nittitallet er med. Som en ekstra bonus får du teksteventyret Softporn Adventure, som det originale Larry-spillet var basert på. Skjønt, «bonus» er vel å ta litt i.

Helt til slutt kan vi nevne at de tidligere utgitte spillene Euro Truck Simulator 2 og Baldur's Gate: Enhanced Version har kommet på Steam.

Imscared.

Gratisutgivelser

Nå har også gratisutviklerne kastet seg på «bundle»-toget. The Free Bundle er en samling spill som ikke koster et rødt øre å laste ned eller spille, og nei, du trenger ikke betale for mikrotransaksjoner heller. Denne uken får vi Nitronic Rush, Ascension, Celestial Mechanica, Imscared og Abobo's Big Adventure i én samlepakke. Disse har alle dukket opp på nettet tidligere, men poenget med samlepakken er å sikre at folk får med seg gode gratisspill som de kanskje ellers hadde misset. Neste uke kommer en ny pakke.

ToME.

Et spill vi har misset er Tales of Maj'Eyal: Age of Ascendancy, bedre kjent som ToME. Dette er et «roguelike»-rollespill med grafikk, hvor du får utforske en stor verden full av datagenererte grotter og katakomber. Spillet har vunnet pris for beste «roguelike»-spill i 2010, 2011 of 2012, og nå er endelig versjon 1.0 ute.

Footbrawl.

Apropos «roguelikes», indie-nettstedet TIGSource har holdt en utviklingskonkurranse hvor poenget var å lage interessante sportsspill. Vinneren ble Footbrawl, en fantasy-versjon av amerikansk fotball med elementer fra nettopp «roguelike»-spill. Andre spill fra konkurransen inkluderer minigolfspillet FLOG og tyre/enhjørningfektingsspillet Unicorda.

I, Mayor.

Noen spill er mer dagsaktuelle enn andre. Endgame: Syria er et seriøst spill som forsøker å utforske borgerkrigen i Syria. Du får gjøre strategiske valg som lederen for opprørerne i landet, og se hvor det tar deg. Spillet kan lastes ned gratis på mobilplattformene, og spilles i nettleseren din.

Sist ut i dag er I, Mayor, et SimCity-aktig strategispill der du spiller borgermesteren i en by. Du må sørge for at innbyggerne dine får de tjenestene de trenger, for at byen og skatteinntektene skal vokse.

Flere spill finner du i forrige ukes artikkel.

Siste fra forsiden