Feature

Ukens nettutgivelser

Monkey Island-skaperens nye eventyrspill stjeler rampelyset denne uken.

Noen gigantuke er det ikke, men de fleste spillutgivere er sikkert klar over at Ron Gilberts The Cave kommer til å trekke oppmerksomheten vekk fra det meste. PlayStation Store har et greit utvalg – balant annet åpnes beta-slusene til gratisskyteren Dust 514. PC og Nintendo byr også på en del godbiter, mens Microsoft er underlig lavmælte.

Nintendo

Etter et par rolige uker slår Nintendo endelig på stortromma. Hovednyheten er selvfølgelig Double Fine-spillet The Cave til Wii U – The Secret of Monkey Island-skaperen Ron Gilberts nyeste nedlastbare spill. I stil med klassiske Maniac Mansion velger man ut tre heldige fra en gruppe på syv, der personlighetene spriker i alle mulige retninger, før man tumler ned i huledypet.

Balloon Fight.

Onsdag holdt Nintendo en konferanse over nett der de annonserte en horv med nye titler til nyutgitte Wii U. Midt i sulamitten kunne Iwata også fortelle at konsollen endelig får sin egen Virtual Console-butikk, slik Nintendo Wii og Nintendo 3DS har kunnet skilte med i en god stund nå. Første spill ute er Nintendo-spillet Balloon Fight. Her skal du ta til skyene med ballonger på ryggen, og forsøke å sprekke fiendenes heliumfylte fargeklatter før de rekker å gyve løs på dine.

Picross e2.

Også håndholdte Nintendo 3DS har sitt å by på, med en oppfølger til populære Picross e. Om du ikke er kjent med konseptet handler det kort sagt om å meisle ut felt i et rutenett, basert på opplysninger om hvor man bør meisle. Når man har huket av de riktige rutene skal det åpenbare seg en illustrasjon. Picross e2 byr på 150 brett å fullføre, og kan skaffes på eShop-butikken.

35 Junior Games.

Er du gira på noe litt mer lettfordøyelig tilbyr Nintendo også 35 Junior Games – en samlepakke med 35 minispill som egentlig ikke virker så særlig interessant. Lufthockey, kabal, puslespill og dart er noen av aktivitetene man lefler med her. Spillet er tilgjengelig på Nintendos 3DS via eShop.

Snart utraderte Nintendo Wii har også fått ett lite tilskudd til sitt digitale bibliotek på WiiWare. I Babel Rising skal du leke Gud, og slå hardt ned på de irriterende menneskeskapningene som prøver å bygge seg opp til himmelen. Også DSiWare-butikken har nytt å by på: I sesongriktige Snowboard Xtreme må man haste seg ned fjellet for å komme på toppen av rangstigen.

Microsoft

The Cave.

Har du ikke en Wii U, PC, PlayStation 3 eller en vaskemaskin å spille The Cave på, kan du kose deg med Ron Gilbert-spillet på Xbox 360-konsollen din også. Og det var det.

Sony

Les også
Har du hjerte til å ødelegge denne byen?

Ikke overraskende er det The Cave til PlayStation 3 som leder an på PlayStation Store også. Det er tydelig at spillet har greid å kapre sitt eget tidsrom på alle plattformene.

Dust 514.

Hakk i hæl følger den åpne betatestversjonen av Dust 514 til PlayStation 3. Det ambisiøse skytespillet søker å smelte seg sammen med Eve Online, slik at spillere skal kunne påvirke politiske og økonomiske aspekter av den virtuelle verdenen på tvers av spillene. Det blir spennende å se hvordan dette vil fungere i praksis.

Mad Dog McCree.

Er man ivrig på å ta en gjensyn med noe av nittitallets kleineste spillopplevelser, kan man hoppe inn i tidsmaskinen og laste ned Mad Dog McCree til PlayStation 3. Dette er et såkalt FMV-spill som opprinnelig fantes i arkadehallene på det for lengst avdøde laserdisc-mediet. I spillet er ekte filmklipp av personer hovedretten, mens interaktiviteten holdes til et minimum.

Mix Superstar.

De musikkglade kan fiske fram kasserte spillmikrofoner og boltre seg fritt i Mix Superstar. Mer en applikasjon enn et spill, virker det som. Her skal man kunne trikse sammen musikk basert på forhåndsinnspilte looper og slikt, og synge/rappe over sporene.

Zombie Driver HD.

Sist på stuekonsollen har vi Zombie Driver HD. Kjør villmann og slakt zombier i en post-apokalyptisk by mens du prøver å berge overlevende. Du skal også kunne delta i drastiske racingløp, der du blant annet kan eliminere motstandere med sylskarp presisjon.

Nysgjerrigheten over hva som kommer i butikkene kan kues litt med demoversjoner av Dead Space 3 og Metal Gear Rising: Revengeance også.

På PS Vita er vi blant landene som ikke får stifte bekjentskap med Doodle God. Uten det har vi ingenting.

Til sist kan vi nevne at Final Fantasy-serien har et salg på 50% på nesten alle titler som bærer navnet. Dette gjelder både PlayStation-klassikerne og PSP-spillene.

PC

Tror du ikke The Cave er å finne på PC også, da? Ron Gilberts huleeventyr ble sluppet litt senere på Steam og GamersGate enn på konsollene, og skal visstnok være hakket hvassere.

Strike Suit Zero.

Verdensromtilhengere kan oppleve vakuumet i nylanserte Strike Suit Zero, som lover å by på heftig romkriging sett fra en rompilots ståsted. Spillet gjorde rent bord på Kickstarter i høst, og fikk sanket inn de 100 000 dollarene de trengte for å ferdigstille prosjektet. Savner du spill som Freespace og Wing Commander kan dette være midt i blinken for deg. Spillet kan skaffes på Steam, Gog.com og GamersGate.

Croixleur.

Ellers kan uken friste med hugg-og-slå-spillet Croixieur på GamersGate, inspirert av Devil May Cry-serien. Den erkejapanske anime-stilen er nok ikke for alle. Romskipssimulatoren Dawnstar ser også spennende ut, og kan skaffes på Desura og GamesGate. Stilfulle Rush Bros om to DJ-folk er også blant ukens mindre godbiter. Det spennende er at du kan bruke MP3-samlingen ditt for å påvirke det som skjer i spillet.

I Get This Call Every Day.

Desura byr også på en rekke mindre spill for de som virkelig vil grave etter skjulte diamanter. Denne uken ble for eksempel kundeservicesimulatoren I Get This Call Every Day, meta-spillet 8-bit Adventures: The Forgotten Journey som tar for seg klassiske rollespill, skytespillet Chernobyl Commando og fysikkleketøyet Pulse Shift sluppet.

Conquest: Frontier Wars.

GOG.com stikker som vanlig snuten ned i retrodypet, og trekker frem et par halvglemte godbiter til glede for nye og gamle spillere. Først ute er Conquest: Frontier Wars fra 2001, som lar deg ta kontroll over en hr av romskip. I dette sanntidsstrategispillet må du holde tunga rett i munnen for å manøvrere skip, ressurser og krigføring på riktig måte.

Neverwinter Nights 2.

Obsidians Neverwinter Nights-oppfølger er kanskje ikke så gammel, men er fremdeles et mye oversett rollespill. Både Gog.com og GamersGate tilbyr nå den komplette Neverwinter Nights 2-samlepakken som inneholder hovedspillet og de tre utvidelsespakkene, Mask of the Betrayer, Storm of Zehir og Mysteries of Westgate.

Gratisspill

Deepfall Dungeons.

Som vanlig er det mulig å komme seg gjennom spilluka uten å avse en bidig krone. Kanskje ikke så rart når man kan synke flere timer ned i slike spill som Deepfall Dungeon. Det nedlastbare gratisspillet trekker i klassikertråder som Eye of the Beholder, og fremstiller seg selv i samme type tredimensjonale omgivelser. Er man ute etter et langtekkelig eventyr man kan ta steg for steg, er Deepfall Dungeon midt i blinken.

Dream of the Blood Moon.

Heller man mer mot skrekkens verden kan man hoppe inn i Dream of the Blood Moon, et gratis førstepersonspill som kaster deg ut i en tåkefull skog. Paralellene til slike spill som Amnesia: The Dark Descent og Slender: The Eight Pages. Nytes best med gardinene trukket for, med et pledd dradd godt over seg i et mørkt rom.

Chompston.

Initiativet The Free Bundle fortsetter å by på et nytt knippe med gratisspill denne uken. Frem til neste gang kan vi kose oss med Under the Garden, Zineth, Blitz Meet, A Nation of Wind og Mad Father. Alle har vært på nettet en stund, men målet er å trekke de frem som gode eksempler på gratisspill.

Til sist kan vi også nevne Chompston, en musikalsk blanding av Pac-Man og Bomberman. Her skal man sanke inn dots og slippe bomber for å likvidere monstre. Samtidig opparbeider man seg en heftig groove med bombene som sprenges i takt med musikkens rytme.

Flere spill finner du i forrige ukes artikkel.

Siste fra forsiden