Feature

Ukens nettutgivelser

Samarbeidsskyting med heftig tegneseriegrafikk leder an utvalget.

Spennvidden i ukens utvalg er stort. Her får vi servert alt fra en yppig samarbeidsskyter til spillmediets svar på franske kunstfilmer. Selvfølgelig er det også noen retroperler å hente, samt et spennende gratis pek-og-klikk-eventyr.

Nintendo

At Nintendos nye flaggskipkonsoll, Wii U, ikke har en eneste nedlastbar tittel denne uken er mildt sagt skuffende. Kanskje forsvarer Nintendo den digitale tørken med å peke mot sine andre plattformer i stedet. På Nintendo Wiis Virtual Console-butikk kan man nemlig stifte gammelt eller nytt bekjentskap med NeoGeo-utgaven av det sideskrollende slagsmålspillet Sengoku 2.

Mega Man II.

Nintendo 3DS høyner med fanfavoritten Mega Man II på Nintendo, der man kjemper seg gjennom åtte brett.Hvert brett har sin egen robotsjef, som Mega Man stjeler våpnene sine fra. Dette er en utfordring fra fortiden som selv de mest garvede spillerne vil kunne finne motstand i.

Til sist får Nintendo 3DS også brannmannspillet Real Heroes: Firefighter 3D som ikke overraskende handler om å slukke ild. Alt skjer fra førsteperson, og man må bruke hele brannmannarsenalet for å løse de ulike oppgavene.

Microsoft

Special Forces: Team X.

I motsetning til eiere av Nintendos nyeste kan Xbox 360-spillerne i det minste kose seg med ett nytt tilskudd til det digitale spillbiblioteket. Special Forces Team X er et samarbeidsbasert tredjepersons skytespill, der du hopper fra hjørne til hjørne. Her kan du drasse med deg tre kompiser på laget, og spille i fem forskjellige modi. Det hele minner litt om Borderlands og Insomniacs kommende Fuse – i hvert fall om vi ser på grafikken.

Sony

Alien Breed.

PlayStation 3 hopper på retrobølgen med det gamle Team17-spillet Alien Breed. I denne fugleperspektivskyteren fra 1991 plaffer man ned aliens, gjerne i tospann. Team17 hentet mye inspirasjon fra Alien-filmene. Denne nyutgivelsen skryter av å ha både nyoppusset grafikk, og en 16-bits-modus for de hardbarka spillerne som ønsker det.

Bentley's Hack Pack.

I tandem med den nordamerikanske utgivelsen av Sly Cooper: Thieves in Time får vi minispillpakken Bentley’s Hack Pack. Dette er en samling av de tre minispillene som finnes i det nye Sly-spillet, som forøvrig ikke kommer til Europa før neste måned. Kjøper du spillet kan du spille det av på både PlayStation 3 og PS Vita.

Les også
Sniktitt:
Escape Plan.

PS Vita får i tillegg Escape Plan Collection, en samlepakke med originalspillet og de fire nedlastbare pakkene. Her skal du hjelpe «Helan og Halvan»-duoen Lil og Laarg, og hjelpe de med å flykte fra skurken Bakuki. Sist kommer gratisprogrammet Wake-Up Club. Her kan du bruke maskinen som vekkeklokke. Det kule er likevel at du kan danne vekkeklubber med opp til 12 spillere, der det er om å være den første til å våkne på et bestemt tidspunkt. Om de andre spillerne ikke våkner kan du også mase på dem til de slenger konsollen i veggen av frustrasjon.

PC

Etter forrige ukes dobbel-whammy med Antichamber og Proteus, er denne PC-uken litt mer rolig. I likhet med Xbox 360 har også PC fått samarbeidsskyteren Special Forces Team X, så om du foretrekker å plaffe i vei med mus og tastatur har du også den muligheten.

DIVO.

Videre har vi fått plattformspillet DIVO, der du styrer en hamster rundt en pilar. Målet er å komme seg oppover søylen, gjennom en mengde varierte brett. Litt gøyalt er det også at Steam-beskrivelsen av spillet på nåværende tidspunkt er helt på trynet – hva betyr for eksempel «Our hero must for limited time to reach the finish point is at the level of that simultaneously avoiding collisions with enemies and collecting all sorts of bonuses, for the successful completion of levels! »?

Bientôt l'été

For de som ønsker en litt mer esoterisk opplevelse, virker Bientôt l'été å være midt i blinken. Dette tospillerspilelt handler angivelig om et kjærlighetsforhold, og virker å dra tematikken mer mot det surrealistiske. De to spillerne skal dele et vrtuelt rom, og ha samtaler med setninger tatt fra den franske forfatteren Marguerite Duras. Med sin vakre, utradisjonelle estetikk faller nok dette også glatt inn i kategorien kunstspill.

Beast Boxing Turbo.

I det mer useriøse hjørnet av spilltematikk finner vi Beast Boxing Turbo. I dette førstepersonsspillet spiller du som en menneskelig bokser i en verden stappet full av beist. For å nå toppen av rangstigen må du banke deg oppover, men samtidig skjule at du er et menneske. Mennesker får nemlig egentlig ikke lov til å slåss. Om du bestemmer deg for å prøve deg på litt bokseaction bør du være obs på at utvikleren advarer om at spillet er umåtelig vanskelig.

Costume Quest Prototype.

Gikk du glipp av Double Fines Amnesia Fortnight-bundle i fjor høst, der de frigjorde tidlige prototyper av spill de har jobbet på, har du nå en ny sjanse. Via sine hjemmesider er det nå mulig å kjøpe de åtte prototypene igjen. Her kan man få innblikk i hvordan Tim Schafer-studioet jobber med tidlige konsepter, kanskje mest tydelig i Costume Quest-prototypen som er rimelig annerledes enn det ferdige resultatet.

Avadon: The Black Fortress.

Retrogjengen i GOG.com leverer et par gamle godbiter denne uken, samt et relativt nytt innslag. Til å begynne med kan vi plukke frem Avadon: The Black Fortress som kom ut i 2011. Ser man på skjermbildene skulle man dog tro at rollespillet er minst ti år gammelt, ettersom det isometriske perspektivet minner svært mye om slike spill som Baldur’s Gate.

Litt eldre er Etherlords 2, en blanding av kort- og rollespill. GOG.com kaller det en blanding av Heroes of Might & Magic og Magic: The Gathering, et konsept som unektelig høres spennende ut. Du styrer en enkelt helt gjennom en av fem ikke-lineære kampanjedeler, og må kjempe i taktiske kamper med magiformler og monstre.

Daikatana.

Daikatana, John Romeros kanskje mest kontroversielle spill, er også tilgjengelig på retrotjenesten nå. Ikke kontroversielt på grunn av volden, men på grunn av en labre kvaliteten og historien om utviklingen. Daikatana er nok et spill man kjøper først og fremst for å oppleve et stykke spillhistorie.

Cannon Fodder 2.

Til sist har GOG.com sluppet 1994-spillet Cannon Fodder 2. Her tar du kontroll over en firspann med små pikselsoldater, og lemper dem gjennom en drøss av brett. Kombinasjonen av action og strategi var unik på den tiden, men spillet fikk en del pepper for å ikke gjøre noe nytt i forhold til sin forgjenger.

Gratisutgivelser

The Path of the Pumpkin.

Sparer du til den store spillbonanzaen mot slutten av februar, kan du spare en del på å holde deg til gratisalternativene. The Path of the Pumpkin er for eksempelt et absurd pek-og-klikk-spill i gammel Sierra-stil. Du stifter bekjentskap med Skar the Pumpkin og assistenten Mr. FeeFee, to detektiver fra byen Treshopolis som må løse et mysterium om en bortført jente. Tegnestilen er svært tiltalende, og trekker tankene mot slike LucasArts-klassikere som Day of the Tentacle.

Danger Sprout.

Er du sulten på noe mer minimalistisk kan du prøve ut Danger Sprout. Utvikleren har satset på vektorgrafikk i dette gratisspillet, der du skyter deg gjennom sideskrollende brett. Det store salgsargumentet skal være stemningen.

Det var alt vi hadde å by på denne gang, men hungrer du etter mer kan du se hva som kom uken før.

Siste fra forsiden