Feature

Ukens nye nedlastbare spill

Det eneste som er verre enn nazister er zombienazister.

Det er endelig varmegrader i luften, og spillutviklerne må kjempe ekstra hardt for å holde oss innendørs. Det gjør de ved å lansere massevis av gode, nedlastbare spill.

Nintendo

Nok en uke har gått uten et eneste Wii U-spill på nettet, men gamlefar Wii har i alle fall fått litt action denne gangen. Høydepunktet er sannsynligvis Retro City Rampage, som etter mye om og men endelig har funnet veien til Nintendos konsoll. På skjermbildene ser det ut som en NES-versjon av originale Grand Theft Auto, men som viser seg å være en hyperaktiv kavalkade av action, inspirert av hundrevis av gamle spill, filmer og andre kulturfenomener. Spillet finnes også på PC, Xbox 360, PlayStation 3 og Vita.

Retro City Rampage.

Wii har også fått Reel Fishing: Ocean Challenge, et fiskespill hvor du må forsøke å få 20 typer fisker på kroken gjennom 40 forskjellige oppdrag. Kanskje noe å vurdere hvis du har fiskeabstinenser i vinterkulden.

Nintendo har også lansert et par 3DS-utgivelser. Splash or Crash er et actionspill der du styrer en stein, sett bakfra, gjennom tunneller fulle av hindringer, mens klassikeren Pac Man (denne gangen representert med NES-utgaven) neppe trenger noen nærmere introduksjon. Sist ut er DSiWare-spillet Easter Eggztravaganza, et puslespill hvor du må sette sammen påskebilder.

Bit.Trip Runner 2.

Xbox 360

Runner 2, eller BIT.TRIP Presents… Runner2: Future Legend of Rhythm Alien som er spillets fulle navn, har kommet på Xbox 360 og PC denne uken. Det er et sideskrollende løpe/plattformspill der Bit.Trip-helten CommanderVideo må løpe, hoppe, skli, sparke og sveve seg gjennom en rekke fargerike, sideskrollende miljøer. Totalt skilter spillet med 125 nivåer og fem store sjefer. De forrige spillenes retropresentasjon har blitt droppet til fordel for mer tegnefilmaktig grafikk.

Phantom Breaker: Battle Grounds.

Retrografikk får vi imidlertid i ukens andre Xbox Live Arcade-spill, Phantom Breaker: Battle Grounds. Her får opp til fire spillere samarbeide om å banke fiender, og underveis plukker de med seg erfaringspoeng som de kan bruke til å forbedre egenskapene sine. Om det blir kjedelig kan de kjempe mot hverandre for å finne ut hvem som er best.

Selv om vi vanligvis står over nedlastbart innhold i denne artikkelserien, kan vi nevne Star Wars Pinball for Zen Pinball 2. Den pakken er også ute for PS3, Vita, OSX, iOS og Windows 8.

Uncharted 3-flerspiller.

PlayStation Network

Les også
Wolfenstein: The New Order er annonsert

Det er ikke så mye nytt på PS3 denne uken, med mindre vi tar med Star Wars Pinball-pakken, men vi må nevne at Sony har tatt frem slaktekniven og partert spillsuksessen Uncharted 3. Flerspillerdelen har blitt separert ut og lansert i en «free 2 play»-variant som du kan prøve gratis, mens resten av spillet er tilgjengelig i ulike pakker nedlastbart betalinnhold.

Noen PS2-spill har også blitt relansert på PSN. Disse er Dora the Explorer: Dora Saves the Mermaids, G1 Jockey 4 og Findin Nemo, så du trenger neppe haste med å trekke kortet. Resten av ukens utgivelser finner du på PlayStation-bloggen.

Brütal Legend.

PC

Det er som vanlig ingen mangel på nye PC-spill. Vi hopper forbi det tidligere nevnte Bit.Trip Runner 2, og havner i rockeland. Brütal Legend, hvor vi følger roadien Eddie Riggs som på magisk vis transporteres til en Heavy Metal-verden. Der må han kjempe for å frigjøre menneskeheten fra demonherskeren Doviculus. Spillet kombinerer tredjepersons åpen verden-action med sanntidsstrategi, og PC-versjonen er proppfull av innhold som ble lansert separat på konsoll.

Sniper Elite: Nazi Zombie Army.

Noen ganger tar det flere år fra et spill blir kunngjort til det kommer i salg. Andre ganger tar det et par uker. Sniper Elite: Nazi Zombie Army er et tredjepersons actionspill hvor du må skyte nazizombier under andre verdenskrig. Du kan spille den nye kampanjen alene eller i samarbeid med opp til tre andre spillere. I forhold til det originale Sniper Elite 2 kan vi se frem til nye våpen og fiender.

Driftmoon.

Driftmoon er et eksempel på spill som krever litt mer tid. Dette actionrollespillet har vært under utvikling i syv år, hos den vesle indie-utvikleren Instant Kingdom. Nå loves vi 10-30 timer med sjarmerende eventyr i en fargerik fantasiverden full av humor og magi, hvor du må bekjempe den onde kong Ixal. Spillet er til salgs på en rekke portaler, inkludert GOG, GamersGate, Desura og Green Man, men kjøper du det direkte fra utviklerne går 15% av inntektene til Røde Kors.

The Bridge.

Neste spill ut heter The Bridge, og er et todimensjonalt hjernetrimspill der du plasseres i det som godt kunne vært tegningene til den nederlandske kunstneren M. C. Escher. Her må du navigere deg gjennom umulige konstruksjoner ved å manipulere tyngdekraften. Hvis ruten til mål tilfeldigvis går over taket, kan du snu tyngdekraften slik at taket blir gulvet og du trygt kan forsere det uten frykt for å falle «ned». Spillet skilter med 48 nøtter som kan spilles om igjen med nye utfordringer når du har fullført det én gang.

00 Levels to Hell.

Etter å ha sett den intense GOG-traileren til actionrollespillet 99 Levels to Hell føler jeg at dagens dose action er oppnådd, men om du tåler mer enn meg kan du se frem til et todimensjonalt «roguelike»-inspirert plattform/actionspill hvor målet er å kjempe seg gjennom 100 datagenererte nivåer fulle av gufne, okkulte monstre.

The Banner Saga: Factions.

Kickstarter-kampanjen til det viking-inspirerte rollespillet The Banner Saga var en stor suksess, men før den folkefinansierte versjonen av spillet dukker opp har utviklerne valgt å lage en «free to play»-forsmak. The Banner Saga Factions byr på turbasert taktisk kamp spiller-mot-spiller, og hvis du betaler penger kan du blant annet få tilgang på avanserte klasser (og dermed hoppe over spillingen som kreves for å låse dem opp ellers).

Apropos «free to play» – hvis det er en spillmodell du liker kan du ta en titt på romspillet Star Conflict og fantasy-spillet Champions of Regnum, som begge er ute på Steam.

Holy Avatar vs. Maidens of the Dead.

Etter en tur i mikrotransaksjonland går vi tilbake til noe mer tradisjonelt. Holy Avatar vs. Maidens of the Dead er en oppfølger til Grotesque Tactics-spillene. Her er seriens helt, Holy Avatar, på ferie sammen med jomfrulauget sitt. Uheldigvis skjer det noe fryktelig, og de søte jentene forvandles til zombier. Dermed er det duket for massevis av turbasert kamp og tysk humor i fargerike miljøer.

Vanguard Princess.

Søte jenter er også et gjennomgangstema i Vanguard Princess, et japansk, todimensjonalt slåssespill med anime-grafikk. Spillet handler om ei jente som har blitt offer for topphemmelige vitenskapelige forsøk og fått overnaturlige krefter, og nå vil ta hevn ved å utrydde menneskeheten. Men en gjeng andre jenter har også fått superkrefter, og nå må de stoppe henne – tilsynelatende ved å banke hverandre i to-mot-to-kamper.

Eleusis.

I eventyrspillet Eleusis må du utforske en gresk landsby full av gåter. Spillet skilter med stemningsfull, tredimensjonal grafikk takket være Unreal-teknologien, og en historie med elementer hentet fra den greske mytologien. ADDICT befinner seg i den andre enden av den teknologiske skalaen; her får du gufne grøss med store piksler.

AlterEgo: Dreamwalker.

Vi tar også med en bråte mindre utgivelser. Bitfighter er et flerspillerskytespill med en Asteroids-aktig presentasjon. AlterEgo: Dreamwalker er et pent 2D-plattformspill hvor du må samle hoppende piksler. Bleed er et sideskrollende actionspill der kulene flyr. Kung Fu Strike er et slåssespill med cell-shadet 3D-grafikk. Claustrophobia (foreløpig i alfa-utgave) er et «roguelike»-rollespill med retrografikk. Krunch er et hektisk 2D-plattformspill, og det samme er det lekre Gear Jack.

Body Blows.

Litt nostalgi har vi også fått, i form av slåssespillet Ultimate Body Blows. Det kom opprinnelig midt på nittitallet, fra den britiske utvikleren Team 17, og var et forsøk på å ta slåssespillkronen fra Street Fighter 2. GOG har også lansert det langt nyere sandkassespillet Total Overdose.

FPS Man.

Gratisutgivelser

NES-utgaven av Pac Man ble som nevnt relansert for 3DS denne uken, men hva med noe helt nytt litt annerledes? Nettleserspillet FPS Man er tungt inspirert av det klassiske pillespiserspillet, men i stedet for å se labyrinten ovenfra ser du den fra øynene til figuren din. Det som tidligere var et morsomt arkadespill blir plutselig en klaustrofobisk, skummel affære, der du tusler rundt i labyrinten på jakt etter prikker.

Bombermine.

Et annet nettleserspill inspirert av en gammel, japansk klassiker er Bombermine. Her er inspirasjonskilden Hudsons geniale Bomberman, men i Bombermine tas det eksplosive flerspillerspillet til et nytt nivå. I stedet for å kjempe mot tre andre spillere, kjemper du mot opp til 999 andre spillere. Da blir det fort litt mer action.

The Button Affair.

The Button Affair er et stilig løpespill med en visuell stil som minner om både klassiske James Bond-filmer og det revolusjonerende nittitallsspillet Another World. Spillet kan lastes ned gratis, men utviklerne mener at det egentlig er verd noen kroner, og håper du vil donere.

Unreal World.

Det unike jernalderrollespillet Unreal World utvikles jevnt og trutt videre, og nå har det blitt lansert gratis. I likhet med skaperne av The Button Affair håper utviklerne at du donerer penger om du liker spillet, men du kan spille det uten å betale – dette er «free to play» slik det skal være.

Vi avslutter med et lite tekstspill, Castle of the Red Prince. En ond prins terroriserer landet sitt, og du må ta knekken på ham.

Flere spill finner du i forrige ukes oppdatering.

Siste fra forsiden