Ultima Online kan få en oppfølger

Richard Garriott er visst i samtaler med EA om å få omdøpe prosjektet sitt.

Richard Garriott er en legendarisk spillskaper, og det skyldes ikke bare at han betalte nesten 200 millioner kroner for å bli verdens første romturist. Selskapet hans har også stått bak spillsuksesser som Ultima-serien og Wing Commander. For øyeblikket jobber han på et splitter nytt rollespill, og det kan faktisk bli et Ultima.

Sånn så Garriott ut i rommet.

Spillutvikleren skal nemlig være i samtaler med EA, som sitter på rettighetene til rollespillserien. De har ikke umiddelbart latt seg overbevise om at hans kommende spill er verdig bruk av lisensen deres, men det skal være positivitet å spore blant toppene i selskapet, ifølge Shacknews.

Ikke så langt unna

Selv om han måtte ende opp med å kalle det noe annet enn Ultima, er Garriott likevel klar på at dette er seriens åndelige oppfølger.

Det som gjør Ultima til Ultima er designprinsippene, og jeg er veldig sikker på at når spillerne setter seg ned med denne verdenen så gjenkjenner de det kjapt. Uavhengig av om vi inngår en avtale med EA eller ikke. Dette er åpenbart den åndelige oppfølgeren til Ultima-serien.

Spillet skal visstnok være klart i løpet av et år eller to, men de jobber hardt for å nå målet om ett. Flere detaljer enn det har vi faktisk ikke.

Overfor Eurogamer har briten, som for øvrig pleide å kalle seg LordBritish i spillene sine i gamledager, bekreftet at det er en sjanse for at hans neste spill blir en oppfølger til MMO-klassikeren Ultima Online.

Sistnevnte tøffer for øvrig videre enda, 14 år etter utgivelse. Du kan ta en titt på det her.

Les også: Ultima VII har blitt relansert på nettet

Siste fra forsiden