Sniktitt

Uncharted 3: Drake's Deception

Vi har prøvd flerspillerdelen med Drake og vennene hans.

LOS ANGELES (Gamer.no): Ett av spillene som imponerte under Sonys presskonferanse var det neste kapittelet i eventyrsagaen om Nathan Drake. En lekker demonstrasjon av Uncharted 3: Drake's Deception ble vist frem til et samlet pressekorps' store begeistring. Når E3 offisielt åpnet var jeg blant de aller første i køen for å prøve det.

Fremvisningen av spillet på pressekonferansen.

Fokus på flerspiller

Etter å ha banet meg vei gjennom svette nerder og lettkledde PR-jenter kunne jeg ta plass foran storskjermen hos Naughty Dog. På menyen sto flerspillerdelen av Uncharted 3. Modusen som var satt opp var en trelags «deathmatch» og de ulike lagene var helter, leiemordere og pirater. I kampens hete var det likevel vanskelig å registrere noe annet enn at lagene enten var gule, grønne eller røde.

Les også: Sniktitt på Uncharted 3 (enspiller)

Det første laget til å stable opp 20 drepte fiender vinner kampen. I tillegg til å plaffe ned mine intetanende journalistkolleger kunne jeg også samle inn penger i form av skatter som dukket opp rundt omkring. Disse fikk jeg aldri sjansen til å bruke, men sansynligheten er god for at man kan benytte seg av disse til å kjøpe seg bedre utstyr til fremtidige flerspillerkamper.

Uncharted er ikke et skytespill

Flerspilleren handler i all hovedsak om å skyte fiender. Du kan si mye fint om Uncharted-spillene, men skytinga har aldri føltes helt naturlig. Det er unøyaktig og litt klumsete, og selv om spillet har mange ulike våpen føles de veldig like. Skytedelen av spillet kan ikke sammenliknes med spill som Gears of War, men nå har vel heller ikke skytinga vært noe hovedfokus i Uncharted. Vi får håpe at enspillerdelen ikke legger for stor vekt på hissige skuddvekslinger.

Intense kamper på messegulvet i Los Angeles. (Foto: Marius Kjørmo).

Like fullt er det mye moro i flerspillerdelen. Utviklerne har forsøkt å beholde noe av spillets akrobatiske natur og du kan klatre på vegger og hoppe over hindre relativt sømløst. Det er vanskelig å treffe en fiende som beinflyr over kasser og falne søyler. Blir du tatt på senga, som man ofte blir i et slikt spill, handler det om å komme seg raskest mulig i sikkerhet. Når du er i dekning kan du gjenvinne noe av helsen din, og igjen gjøre deg klar til kamp.

Nærkamp er også et kjent fenomen i slike flerspillermoduser og det har også utviklerne av Uncharted 3 tatt med i regninga. En rekke ulike nærkampsanimasjoner, som tidvis grenser til det komiske, gir spillet mer liv. Det er moro å klatre opp i taket og vente på at en uvitende motstander lusker inn i rommet før du slipper deg ned bak ham og gir ham et realt spark i kronjuvelene. Treffer du bra med et nærkampsangrep dør offeret ditt automatisk.

Kjente omgivelser

De ulike brettene som i demoen var i omgivelser som glir rett inn i det verdensbildet vi kjenner fra Indiana Jones-, Lara Croft- og Nathan Drake-skolen. Gamle tempelruiner fra en utdødd stamme som nå er overgrodd av den tropiske jungelen og en flyplass langt uti ødemarka som er befolket av strategisk plasserte kasser og containere er bare to av de typiske områdene spillet har å by på.

Den satt der den skulle.
Les også
Anmeldelse:

De ulike brettene ser bra ut og de er skreddersydd for ville flerspillerkamper. Detaljnivået er forståelig nok ikke like høyt som det vi forventer i enspillerdelen, men det burde ikke være noe problem for innlevelsen. Det er nok objekter rundt forbi til at både dekningsstrategien og hopp-og-klatrestrategien kan fungere bra på alle brettene.

Det handler rett og slett om å utnytte det potensialet som ligger i brettene for å oppnå taktiske fordeler. Mens de andre journalistene løper rundt som hodeløse kyllinger smetter jeg elegant langs vegger og tak og leverer dødelige hodeskudd med så nøyaktig presisjon som spillet tillater. Effektivt, og moro.

Konklusjon

Flerspilleren er lett å komme inn i. Det tok meg få minutter å finne ut av hvordan ting fungerte før jeg så gruste alle de andre journalistene og ledet grønt lag til seier. Det er enkelt å hoppe rett inn i kampene og underholdningsverdien er høy. I motsetning til mange andre spill har Naughty Dog valgt å kutte ut minikartet slik at du ikke har noen blinkende pil som peker deg i retning av nærmeste fiende. Lite er så tilfredstillende som å snike seg inn på en av dine fiender for så å gi ham en full dose bly i korsryggen.

Ingen er trygge når det er mange lag på brettet,

Den lette Uncharted-akrobatikken gjør at det skiller seg litt ut fra konkurrentene og ved å ikke være så selvhøytidelig har utviklerne klart å skape en flerspillerdel som jeg lett kan vurdere å bruke flere timer på. Jeg må selvfølgelig understreke at fokuset i Uncharted 3 nok ikke ligger på denne delen av spillet. Spillet kommer aldri til å konkurrere med Call of Duty om flerspillertronen, men det er heller ikke nødvendig. Drakes nye eventyr kan tilby en underholdende flerspiller som er et fint tillegg til resten av spillet. Ikke noe å gå mann av huse for, men absolutt et verdig addendum.

Du trenger ikke vente lenge til du selv kan teste ut Uncharted 3. Allerede i slutten av juni skal flerspillerbetaen være åpen for alle. Playstation Plus-kunder skal få tidligere tilgang.

Uncharted 3: Drake's Deception kommer ut i begynnelsen av november, eksklusivt til PlayStation 3.

Siste fra forsiden