Uncharted-hint var skattejakt

Sony frir til din indre eventyrer.

Oppdatering 23. mars klokken 08:20: Uncharted-hintene viste seg å være en sosial skattejakt, tilsvarende den danskene fikk kose seg med i fjor høst. Den opprinnelige saken følger nedenfor:

Noe er i gjære hos hos Sony Norge og det ser ut til å ha noe å gjøre med det eventyrlystne fellesskapet mellom spillhelt Nathan Drake og polarhelt Fridtjof Nansen.

Nylig la Sony Norge ut et bilde av nettopp nasjonalutforskeren Nansen på Facebook-sidene sine. På bildet er øynene til Nansen sladdet, med påskriften «uutforsket». «Uutforsket» er en alternativ oversettelse av «Uncharted», som også kan bety «ikke kartlagt».

Hjemlige trakter

Hvem er denne karen?

Dersom du tar turen innom uutforsket.no, får du servert en ny runde med hint. Over en bakgrunn med et gammelt kart av Oslofjorden, unnskyld, Christianiafjord, ligger dagens dato og et klokkeslett: kl. 20.59. En kongekrone har kartet også fått påklistret.

Bakgrunnsmusikk har den mystiske siden også fått, et instrumentalstykke hvor strykere smyger seg over en bastant, eksotisk rytmeseksjon. Selve temaet i stykket høres nytt ut, men stilen er umiskjennelig Unchartedsk.

Hva skal avsløres i kveld?

Hintene er altså ikke så alt for mange, men Nansen pluss Oslofjorden pluss Uncharted-musikk kan tyde på at det i det minste blir en spennende avsløring for oss nordboere.

Er det Uncharted 4 som skal avsløres – og går turen denne gang til våre trakter? Eller er det rett og slett en eventyrerkonkurranse?

I fjor høst hadde Sony Danmark nemlig en lignende side ute, uudforsket.dk, hvor danskene fikk ta del i en skattejakt gjennom Københavns gater.

Våre svenske naboer har også fått sin egen versjon av den mystiske siden. Outforskat.se er tilnærmet identisk den norske siden, men viser et gammelt kobberstikk av Stockholm der den norske siden viser kartet av Christianiafjord. Söta bror får dessuten sin avsløring litt før oss her på berget, for hos dem oppgis klokkeslettet 17.00 i dag.

Les også: Anmeldelsen av Uncharted 3: Drake's Deception

Siste fra forsiden