Uncharted-studioet lager overlevelsesventyr

En mann og ei ung jente må kjempe for livet sammen i The Last of Us.

Epic Games og BioWare Victory var ikke alene om å annonsere nye spill på Spike VGAs, også hyllede Naughty Dog hadde et nytt konsept på lur. Det viser seg at det er de som står bak dommedagsspillet The Last of Us.

I en trailer, som du kan se nederst på denne siden (via Gamespot), får vi se de første ordentlige bildene fra spillet. Handlingen ser ut til å være satt til USA, hvor mannen Joel og tenåringsjenta Ellie må plyndre, slåss og snike for å overleve. Byen er nemlig overrent med noe som ser ut som en god miks mellom romvesner og zombier.

Ligner på Uncharted

Vi får se Joel både slå ihjel og forsøke å skyte et slikt beist, imens Ellie piler rundt i lommene deres etter ammunisjon. En dialog mellom dem forklarer at hverdagen deres enkelt og greit går ut på å overleve, og at det har vært slik så lenge hun kan huske. Videre får vi se et klipp av en storby i tydelig forfall.

En moderne pest har overrent verden og marginalisert befolkningen, og naturen har begynt å ta tilbake det menneskene skapte. Ressursene begynner å bli knappe, og de overlevende dreper hverandre for mat, våpen og andre goder. Handlingen kan sånn sett minne om både den Pulitzer-vinnende boka The Road og det strålende actioneventyret Enslaved: Odyssey to the West.

Spillet ser ut til å bruke samme grafikkmotor som Uncharted 3, og det er ikke den eneste likheten mellom spillene. Her er det grunn til å forvente et fokus på dynamiske forhold mellom troverdige figurer, og forholdet mellom far og datter er en tvist vi ikke ser altfor ofte i spillsammenheng

The Last of Us er allerede annonsert som et PlayStation 3-eksklusivt spill, noe som gir mening all den tid Naughty Dog er heleid av Sony. Det vites likevel ikke når det kommer.

Selve konseptet for spillet kan minne en del om det i den kritikerroste tegneserien The Walking Dead, som også har fått en TV-serie. I skrivende stund jobber eventyrspillstudioet Telltale med en spillmatisering av zombieserien.

Siste fra forsiden