– Valutaen blir blod

Vampyrrollespillet World of Darkness går opp for å trekke luft.

REYKJAVIK (Gamer.no): Islandske CCP, mest kjent for EVE Online og kommende Dust 514, gjorde store omstruktureringer i fjor. Aller hardest rammet de Atlanta-studioet som jobber med vampyr-MMO-et World of Darkness.

Vampyrer trives best i mørket.

Under en presentasjon på Island i går kunne spillets produsent Chris McDonough likevel forsikre om at spillet fortsatt utvikles av 55 blodtørstige utviklere i USA.

Ta over en by

Det var ikke mye å se fra selve spillet utover en lekker trailer (nederst på siden) som viste noen dystre, fotorealistiske bygater og det gyselige mørket som skal prege spillets storbyer – noe som kan tyde på at det fortsatt er langt unna utgivelse.

McDonough kunne likevel skildre rammeverket for rollespillet, som i likhet med EVE Online har stort fokus på en såkalt sandkasseverden hvor spillerne selv styrer store deler av økonomien, omgivelsene og reglene. Det underbygges blant annet med at også denne verdenen finner sted på én diger server.

Spillerutnevnte prinser skal prege de ulike byene, som er løst basert på virkelige steder som New York, London og Paris og bærer navnene deres, og disse lederne skal visstnok være i stand til å drepe spillerfigurer for godt.

Blod som penger

Blant elementene som definerer spillet finner vi kuriøst nok mote, og et vidt spekter av antrekk for de mange spillerne av begge kjønn. CCP legger ikke skjul på at de ønsker flere kvinnelige spillere til universene sine, noe dette skal lokke til.

Nærkamper skal også ha stor betydning, men akkurat hvordan de løses er litt uklart. Kanskje belønnes de med blod, som visstnok skal være den offisielle valutaen i universet – som også inneholder varulver, magikere og vandøde.

Disse skapningene skal flettes inn på en senere punkt, rundt utgivelsen er det vampyrer som tar scenen. Ofte nakne, og utviklerne legger på ingen måte skjul på at dette er et ufiltrert spill for voksne mennesker.

Vi bivånet World of Darkness-presentasjonen på EVE Fanfest i Reykjavik. Turen dit og oppholdet ble betalt av utgiver CCP.

Snikfoto.

Siste fra forsiden