Valve avkrefter egen konsoll

Du får ikke kjøpt en «Steam Box» med det første.

Tidligere denne uka ble det spekulert i at Valve la planer for å lansere en egen konsoll. Ryktene ville nemlig ha det til at de jobbet hardt med en såkalt «Steam Box», som skulle være basert på en PC.

Nå avviser Valve ryktene, skriver Kotaku.

Testerne

PR-sjef Doug Lombardi har til og med en forklaring på hvordan ryktene kan ha oppstått. Valve lager nemlig jevnlig utviklingsbokser til bruk for programvaretesting.

Valve leker seg.

– Vi setter alltid bokser sammen til ulike tester. Det har vi gjort siden Half-Life 1. Det er rett og slett en del av utviklingsprosessen, forklarer Lombardi.

Nå om dagen forbereder de seg på et nytt brukergrensesnitt for Steam, «Big Picture mode», som skal være grunnen til det økte behovet for testbokser, forteller Lombardi. «Big Picture mode» skal la spillere koble en PC til TV-en sin og spille via denne.

Noe av grunnlaget for spekulasjonene rundt Valve, la sjefen selv, Gabe Newell, i februar da han snakket om blant annet «wearable computers» og at Valve ville selge egen maskinvare hvis de måtte. Også dette har Lombardi en forklaring på:

– Vi eksperimenterer også med biometrisk feedback og sånne ting, noe vi også har snakket en del om. Men vi er langt unna å selge noen form for maskinvare.

Les også: Gabe Newell advarer mot Apple

Siste fra forsiden