Feature

Velger du grill eller spill i sommer?

Gamer.no gir deg oversikt over hva som skjer på spillfronten i juli.

Så var også juni over i spillåret 2011, dette går virkelig unna! Vi kan si mye om måneden som gikk kvalitetsmessig, men den var i hvert fall særs innholdsrik. Infamous 2 kom i starten av måneden, og det samme gjorde actionrollespillet Hunted: The Demon’s Forge. Duke Nukem fikk endelig sitt comeback i Forever, mens både Red Faction: Armageddon og Alice: Madness Returns fikk brukbar kritikk her på Gamer.no.

Så må vi ikke glemme The Legend of Zelda: Ocarina of Time på 3DS, et gjensyn mange frydet seg over.

Nå er det imidlertid klart for juli, tradisjonelt sett en veldig rolig måned på spillfronten – nå kan det være lurt å ta litt ferie og spille de titlene fra det siste året du aldri fikk tid til å teste. Eller, du kan prøve deg på noen av spillene vi har sett nærmere på i denne saken.

Eventuelt kan du kikke innom vår E3-seksjon for å fable om fremtiden. Vi hadde rekordbred dekning fra messen, som gikk av stabelen i starten av juni. Forvent deg mer av det samme trykket under Gamescom i august!

Som vanlig har vi valgt ut en toppliste, denne gangen med seks spill, som vi presenterer litt ekstra nøye før denne sommermåneden. Hvilket velger du som ferieunderholdning?

Earth Defence Force: Insect Armageddon (PS3, X360)

Ute: 15. juli

Earth Defence Force: Insect Armageddon.

Gigantiske insekter og roboter er i ferd med å ta over jorda, det må du selvsagt sette en stopper for. Det meste av handlingen foregår i tullebyen New Detroit, og skytespillet er en slags oppfølger til Earth Defence Force 2017. Vi loves imidlertid mye bedre grafikk og et mer solid kontrollsystem denne gangen. Flere våpen blir det også, over 300 i tallet!

Da vi så vidt kikket på spillet under E3, virket det som noe nytt og spennende skjedde hele tiden – dette kan bli en variert spillopplevelse. Ikke bare alene, man kommer nemlig med støtte for samarbeid – både lokalt over delt skjer, og over internett. Så enten du er fotsoldat, kjører stridsvogn eller mekaniserte enheter bør denne insektdreperen være tiltrekkende for de som bare hater småkryp.

La oss bare håpe man ikke faller i Starship Trooper-fella rent kvalitetsmessig.

Se også: Video fra Earth Defense Force: Insect Armageddon
Les mer om Earth Defense Force: Insect Armageddon

Bastion (PC, X360)

Ute: 20. juli

Les også
Anmeldelse:
Bastion.

Dette nedlastbare spillet har nok lurt seg under radaren hos veldig mange, og kan bli en av sommerens overraskelser. Oppmerksomheten under E3 var i hvert fall stor, og ikke uten grunn. Bastion er et interessant actionrollespill, utviklet av uavhengige Supergiant Games. Spillet skal ha en visuell stil inspirert av anime, og du ledes rundt i landskapet av en dynamisk fortellerstemme.

Spillet foregår i en ødelagt verden, og målet ditt er å skape en ny tilværelse for deg selv og andre overlevende. Du må utforske en serie svevende øyer, på jakt etter allierte og ressurser, og kjempe mot eksotiske monstre ved hjelp av dine egne, skreddersydde våpen.

Vi er ganske spente på hvor omfattende og engasjerende Bastion blir. Det virker i hvert fall særs fargerikt og lekent på bilder og videoer vi har sett så langt.

Les mer om Bastion

Call of Juarez: The Cartel (PC, X360, PS3)

Ute: 21. juli

Call of Juarez: The Cartel.

Call of Juarez har etter hvert blitt en ganske kjent spillserie. De to første fokuserte på en westernsetting fra gode, gamle dager og spesielt Bound in Blood innfridde kvalitetsmessig. Her fikk vi en skikkelig historie, morsomme skuddvekslinger og et stort miljø å utforske.

I juli er det klart for spill nummer tre med Call of Juarez-navnet, denne gangen med undertittelen The Cartel. Det litt uvanlige denne gangen er at man vil ta de beste elementene fra Ville Vesten, og putte dem inn i en moderne setting. Dermed skal du skyte deg rundt i hjertet av Los Angeles og selvsagt i grensebyen Juarez i Mexico. Du kan blant annet spille som en FBI-agent og en skikkelig sheriff med cowboyhatt.

Vi loves rikelig med action og en god historie i kampen mot narkotikaskurkene. Det lille vi testet på E3 tydet i hvert fall på at det blir rikelig med skyting i ganske urbane miljøer.

Se også: Video fra Call of Juarez: The Cartel
Les mer om Call of Juarez: The Cartel

Captain America: Super Soldier (PS3, X360, Wii, DS, 3DS)

Ute: 22. juli

Captain America: Super Soldier.

Filminspirerte spill blir som regel ikke noen store slagere, og jeg sier ikke at Captain America: Super Soldier vil være et unntak fra den regelen. Likevel, det er noe innbydende over å kunne styre denne superhelten – ja, han var faktisk en del av USAs propagandamaskin under andre verdenskrig!

I Super Soldier kjemper vår helt mot sin erkefiende, naziagenten Red Skull. Det er midt under andre verdenskrig, og vi befinner oss i et gigantisk slottskompleks. Vi loves fiender som Iron Cross og medlemmer fra terroristgruppa HYDRA.Selve gameplayet vil fokusere på nevekamper, med Captain Americas fantastiske skjold i hovedrollen. Plattformsekvenser vil også stå sentralt.

En miks av mange elementer, med andre ord. Dette kan vippe begge veier!

Se også: Video fra Captain America: Super Soldier
Les mer om Captain America: Super Soldier

Catherine (PS3, X360)

Ute: 29. juli

Catherine.

Jeg har hørt fra de av mine kolleger som ser mot øst at dette er en svært spennende tittel. Da får jeg nesten tro dem på det. Det er den litt sære utvikleren Atlus som står bak det som beskrives som et actioneventyr med skrekk og erotiske elementer. En salig blanding, der altså.

Du spiller Vincent, en giddalaus mann i 30-årene. Hans begivenhetsløse eksistens blir skakket opp når han måter ei vakker jente, og omtrent samtidig begynner han å ha merkelige mareritt. I drømmene er han fanget i et enormt tårn, og for å våkne opp må han bestige det.

Regissør og produsent for spillet er Katsura Hashino, som også var regissør for Persona 3 og 4. Det grafiske designet er ved Shigenori Soejima og musikken komponeres av Shouji Meguro. Begge har tidligere jobbet med en rekke Shin Megami Tensei-spill. Så da vet man kanskje hva man kan forvente?

Les mer om Catherine

A Game of Thrones: Genesis (PC)

Ute: 30. juli

A Game of Thrones: Genesis.

Jeg har kost meg stort med A Song of Ice and Fire-bøkene og gleder meg til å se TV-serien i ro og mak. Nå kommer også spillene basert på George R. R. Martins fantasybøker. Først ut er A Game of Thrones: Genesis. Dette blir et strategispill, og det er utviklet i samarbeid med forfatteren selv. Bare det borger jo ganske bra for at dette kan innfri!

Den tar for seg hendelsene som ledet opp mot handlingen i A Song of Ice and Fire, og skal la deg oppleve over 1000 år med historie i fantasilandet Westeros. Blant annet får du ta del i Aegon the Conquerors invasjon av kontinentet og «The War of the Usurper».

Utviklerne lover at du får mange strategiske muligheter. Hvis ren militærmakt ikke er noe for deg kan du for eksempel satse på økonomisk krigføring. Alternativt kan du bruke skitne triks og diplomati for å knuse fienden politisk. Så er du en Lannister eller en Stark?

Les mer om A Game of Thrones: Genesis

Og ellers, da?

Juli er som nevnt en tradisjonelt rolig måned, og det er ikke veldig mye mer å ta tak i når det gjelder utgivelser. Vi kan nevne at det nedlastbare Warhammer 40,000: Kill Team kommer til Xbox 360 og PlayStation 3 i slutten av perioden. Helt i starten av juli får vi titler som Air Conflicts: Secret Wars og Resident Evil: The Mercenaries 3D.

Meget spennende Torchlight II står også oppført som et julispill, men det har fortsatt ikke fått noen fastsatt dato. I slike situasjoner ligger en utsettelse i kortene, men jeg håper selvsagt at actionrollespillet blir tilgjengelig i løpet av måneden.

Resident Evil: The Mercenaries 3D.

For full oversikt over kommende spill, ta en kikk på vår Spillkalender. Der kan du også bla bakover, slik at det er enkelt å finne ut av hvilke utgitte spill man bør plukke opp fra butikken i sommerferien.

Det er ikke mange presseturer for oss i Gamer.no sommer, men i august venter kjempemessen Gamescom. Vi gleder oss, og vil dekke den begivenheten bredt for dere.

Så, hva ser dere frem til i sommer. Blir det noen av julispillene som kjøpes inn? Eller går dere for noen litt eldre gromtitler?

Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden