Vil du prege Mojangs neste spill?

Du kan påvirke spillet som lages for veldedighet på direkten.

Minecraft-studioet Mojang vil ikke kalle seg et indiestudio lenger, men de har fortsatt en temmelig utypisk oppførsel til å omsette så mye penger som de gjør. De innrømmer blant annet feil, og nå akter de å lage et spill for veldedighet på direkten.

Mojang debuterte som utgiver med Cobalt.

I morgen tidlig klokken ti starter svenskene på et lynprosjekt. De har gitt seg 60 timer på å fullføre en spillbar grovskisse, som skal være tilgjengelig for de som donerer til prosjektet. Alle pengene går til veldedighet, og tiltaket er et samarbeid med Humble Bundle.

Bestem sjanger og tema

Allerede nå kan du være med på å bestemme sjangeren og tematikken, med to spørreundersøkelser på Mojangs hjemmeside. Valgene kan selvsagt kombineres til surrealistiske komboer som en postapokalyptisk datingsimulator eller racing i oldtidens Egypt.

Hele affæren filmes, og de som følger med skal kunne vinne premier og stille spørsmål til de oppmøtte utviklerne. Arrangementet går under navnet Mojam, og du kan se en liten trailer helt nederst på denne siden.

Tim Schafer-prosjektet

Mange har nok også fått med seg at Notch, mannen som grunnla Mojang, har sagt seg villig til å finansiere en Psychonauts-oppfølger. Han har valgt å forklare hvordan dette samarbeidet foreløpig henger sammen i bloggen sin.

Mest overraskende er det kanskje at han og Psychonauts-skaperen Tim Schafer kun har utvekslet et par e-poster, og at det første konkrete møtet ser ut til å foregå på GDC i år.

Summen som trengs for å realisere en oppfølger til kultspillet er visst tre ganger så høy som Notch først antok, og kaller dette en høyrisikoinvestering han forventer å tjene penger på – ikke veldedighet. Derfor gjør han også et poeng ut av at andre har vist interesse for å finansiere prosjektet.

Svensken har ingen interesse av å påvirke den kreative delen av prosjektet om det først hender, men bedyrer at han selv ikke aner om det kommer til å bli noe av Psychonauts 2. Med så store penger på spill står også han foran mye planlegging og konsultasjon.

Mojam.

Siste fra forsiden