– Vita-spillene må styrkes

Sony-sjefen avslører Vitas salgstall og planene fremover.

Nylig hadde Nintendo-guru Shigeru Miyamoto en oppfordring til Sony: at de måtte ta lærdom av feilene Nintendo gjorde med 3DS-lansering og tilby mer interessant programvare til spillerne om de ville drive konsollsalget fremover.

Nå kan det se ut til at Sony-sjef Kaz Hirai sier seg enig med landsmannen sin, ifølge CVG.

Mer spill fremover

I en gjennomgang av selskapets økonomiske prestasjoner, kommer Hirai med en kommentar som langt på vei sier nøyaktig det samme som Miyamoto gjorde.

– For en spillplattform, slik som Vita, er programvaren nøkkelen til suksess. Vi må, i bunn og grunn, styrke spillene for å forbedre salget.

Sony kan også avsløre at Vita hittil har solgt rundt 1,8 millioner eksemplarer. Hirai understreker at konsollen er et svært viktig satsningsområde for selskapet.

Vita-spillet Gravity Rush er rett rundt hjørnet.

For det kommende finansåret er planen at hele ti millioner nye håndholdte konsoller skal finne veien til nye eiere. Og for å oppnå dette, er planen altså å styrke konsollens spillportefølje.

– Både tredjepartsspill og samarbeidsprosjekter vil bli viktige fremover. Fra våre egne studioer vil titlene presenteres på rekke og rad fremover nå, forklarer han.

Giganttap

Året som gikk har vært tøft for Sony. Totalt noterer elektronikkgiganten et underskudd på 5,55 milliarder dollar, drøye 32 milliarder kroner, skriver Eurogamer. Det er selskapets største underskudd på minst et tiår.

Noe av dette underskuddet skyldes et lavere enn forventet salg av spillkonsoller, hvor både PlayStation 3 og 2, samt PSP solgte mindre enn året før.

Størsteparten av underskuddet skyldes derimot blant annet det store jordskjelvet i Japan i mars 2011, den da tilsynelatende uendelige flommen i Thailand i august 2011 og valutavariasjoner.

Les også: Denne strategien skal redde Sony

Les også
– Vi kan lære mye av å studere andre uttrykksformer

Siste fra forsiden