Wii U-kontrolleren redesignes

Lekkede bilder avslører nytt utseende.

Nintendos nye stuekonsoll, Wii U, er ventet i butikkene i god tid før julehandelen i år.

Siden vi først fikk leke oss med den nye brettkontrolleren på disse tider i fjor, ser det ut til at Nintendo har gjort en og annen endring.

I hvert fall hvis vi skal tro et bilde som ble kvitret av en tester hos YY Games, skriver Joystiq.

Knappeforflytning

Bildet og twittermeldingen er nå fjernet, men ikke før noen fikk tatt en skjermdump av det.

Skjermdump av twittermeldingen. Faksimile: Joystiq.com

Ut fra bildet å dømme, er den største forandringen på brettkontrolleren at de såkalte «slidepad»-ene fra 3DS-en er byttet ut med mer klassiske Nintendo-analogstikker.

I tillegg har det dukket opp et par nye knappelignende firkanter, en rett under piltastene og en ved siden av påknappen. Hva disse er til, er ikke umiddelbart lett å gjette seg frem til.

Pluss- og minusknappene har også flyttet på seg, fra å sitte nederst på kontrolleren til nå å befinne seg rett under ABXY-knappene.

Ny funksjonalitet

En patentsøknad fra Nintendo fra oktober i fjor har nå funnet veien ut på nettet, melder Joystiq.

Av bildet som var vedlagt, kan det se ut til at spillerne vil kunne flytte «gjenstander» fra TV-skjermen over til brettkontrolleren ved hjelp av en standard Wiimote.

Eksemplet som beskrives i dokumentene, er en spiller som er under angrep av en UFO og som da kan flytte en figur over i «sikkerhet» på brettkontrolleren.

Illustrasjon: USPTO
Les også
Anmeldelse:

Kanskje får vi demonstrert denne funksjonen nærmere om et par uker? I begynnelsen av juni sparkes nemlig årets store spillbegivenhet løs, E3-messa i Los Angeles, og Gamer.no stiller mannsterke og nyhetshungrige.

Her kommer alle spillgigantene for å vise frem hva de jobber med, og messa har tradisjonelt vært stedet de største nyhetene blir vist frem for første gang. Det var blant annet under fjorårets messe at Nintendo viste frem Wii U for første gang.

Les også: Slik blir Wii U Les også: – Wii U og 3DS skal prioritere kjernespillerne

Siste fra forsiden