Wii U-spill skal selges digitalt

Men systemet testes aller først på 3DS.

Når Nintendos nye stuekonsoll, Wii U, lanseres mot slutten av året, kan vi vente oss digital tilgang til spillene samtidig som de havner i butikkhyllene.

Spillene skal være tilgjengelig via Nintendos eShop. Det kunne Nintendo-president Satoru Iwata fortelle i en investorpresentasjon, melder Joystiq (1, 2).

3DS-testkanin

Systemet skal testkjøres allerede til høsten, hvor den håndholdte 3DS-en vil få digitalt tilgjengelige fullversjoner via denne eShop-en.

Super Mario Bros. 2

Først ut er det kommende Mario-spillet, Super Mario Bros. 2, som slippes i august. Dette vil altså kunne lastes ned fra nettbutikken samme dag som det finner veien til en spillsjappe nær deg.

Litt senere vil også hjernetrimspillet med den foreløpige arbeidstittelen «Onitore» slå følge med rørleggeren.

Til investorene forteller Iwata at intensjonen er å tilby titler som oppfordrer til daglig bruk, slik som nintendogs, Animal Crossing og nettopp «Onitore», hvor du ideelt sett skal trimme de små grå hver dag.

Ved å ha disse spillene ferdig installert på minnekortet til 3DS-en, er baktanken at spillerne skal slippe å drasse med seg og bytte mellom de fysiske spillkopiene.

I tillegg til direktesalg i eShop-en, planlegger Nintendo også å selge koder til digitale kopier av spillene via spillforhandlere.

Les også: Slik blir Wii U

Siste fra forsiden