XCOM får et ekte comeback

Civilization-studioet nytolker legendariske Enemy Unknown.

Mange har rynket på nesa over 2K Marins noe frilynte tolkning av den klassiske strategispillserien XCOM. Hele konseptet har fått en ny vri, der de forandret sjangeren til førstepersons skytespill og hoppet over til en annen tidsepoke.

Den fullstendige forsiden.

Nå kan trofaste tilhengere av serien se frem til et helt annet spill, for Firaxis jobber med sin egen tolkning av hyllede X-COM: Enemy Unknown.

Avsløringen skjer i Game Informer, som i kjent stil presenterer nyheten med en helt egen forside. Selve sniktitten på spillet får vi ikke før februarutgaven er i bladhyllene.

Trår varsomt

– Vi er opptatt av at spillet skal være tro til elementene som har gjort serien så anerkjent, samtidig som vi vil levere en helt ny historie og spillopplevelse for både kjernetilhengere av serien og de som aldri har spilt den før, sier Firaxis-sjef Steve Martin til bladet.

Ikke mye informasjon har lekket om spillet så langt, men det nevnes at det viderefører seriens kjennetegn som ødeleggbare omgivelser og omfattende teknologisk utvikling, samt en miks mellom taktikk og strategi.

Originalspillet ble utgitt under navnet UFO: Enemy Unknown her i Europa, i 1994. Her får spillerne styre spesialgruppen X-COM, en fiksjonell innsatsstyrke som ble opprettet for å tekkes romveseninvasjoner. Det betyr selvsagt en rekke konfrontasjoner med en rekke romvesenraser og kjæledyrene deres.

Spillet byr på en blanding av strategi, der man bygger baser og forsker på ny teknologi, og taktikk når man må styre spesialsoldatene gjennom et turbasert kampsystem. Mye av spillet sentrerer rundt å finne nye måter å knekke den fremmede trusselen på, blant annet ved å plukke opp utstyret til de mange ulike romvesenene.

Firaxis Games er spillstudioet til den velkjente spillskaperen Sid Meier, og har utviklet kritikerroste strategispill som Sid Meier's Alpha Centauri og Civilization V.

Nyversjonen av XCOM: Enemy Unknown kommer til Windows, Xbox 360 og PlayStation 3 i høst.

Les også: Vår seneste sniktitt på 2K Marins XCOM-skytespill
Les også: Xenonauts er et XCOM-lignende spill under utvikling

Siste fra forsiden