Alvorlig feil oppdaget i Battlefield 4

Falne spillere danner et «skjold» som blokkerer alle prosjektiler.

EA

De storslåtte kampene i DICEs ferskeste stortittel Battlefield 4 er for lengst godt i gang, men spillingen har ikke gått helt knirkefritt for de mange skyteglade som har logget seg på serverne.

I november i fjor kunne vi melde om til dels store problemer med PC-versjonen av spillet, som innebar at det både frøs og krasjet med høy hyppighet for mange spillere. I desember var problemene fremdeles ikke fikset, og DICE lovet da at alt annet skulle nedprioriteres til Battlefield 4-problemene var løst.

Det viser seg at alt ugresset ennå ikke er luket bort, og nå kan nettstedet CVG melde at en ny og svært ødeleggende bug i spillet er oppdaget.

Battlefield 4 er ennå ikke feilfritt.

Ugjennomtrengelig skjold

Feilen er blitt døpt «Death Shield» og innebærer at spillere som er blitt skutt og befinner seg i den gjenopplivbare tilstanden, på mystisk vis danner et ugjennomtrengelig «skjold» som gjør det umulig å treffe mål som befinner seg rett bak den falne spilleren.

Om du noen gang har opplevd at du har skutt mot motstandere uten å forårsake noe skade, er det altså trolig «Death Shield»-feilen som har gitt deg dette hittil uforklarlige irritasjonsmomentet.

En YouTube-bruker som kaller seg Jack Frag demonstrerer tydelig feilen i en nylig opplastet video. I videoen ser man hvordan en spiller som er blitt skutt sperrer for både vanlige kuler, håndgranater og prosjektiler fra stridsvogner. Skjoldet oppstår altså kun når spillfiguren er gjenopplivbar, og straks den er helt død forsvinner skjoldet.

Ikke lenge etter at videoen ble publisert kunngjorde kvalitetsansvarlig hos DICE, Jaqub Ajmal, i en Twitter-melding at studioet er i ferd med å undersøke feilen og rette den opp. Videoen som viser Death Shield-feilen kan du se under.

Battlefield 4 har fått flere tilleggspakker: I den siste legges slagene til havs »

Siste fra forsiden