Bybyggerspillet Cities XXL er annonsert

Utgiveren skryter av kraftig forbedret ytelse.

Skjermbilde fra Cities XL 2012.
Focus Home Interactive

Bybyggerspillet Cities XL kom først ut i 2009, som en blanding av enspillerspill og MMO-spill. Laber popularitet førte til at den originale utvikleren ble stengt og spillet ble etter hvert gjenfødt uten MMO-delen. I årene som har fulgt har det fått et par nye versjoner, men uten de helt store nyhetene. Den til nå siste utgaven kom i fjor.

Nå har utgiver Focus Home Interactive annonsert det neste spillet i serien, og denne gangen har de kostet på seg en ekstra X i spillnavnet. I en kortfattet annonsering på Facebook hevder de at Cities XXL er spekket til randen med nye funksjoner, uten at de går i detalj om hva vi kan forvente.

Vi har ikke fått noen skjermbilder fra den nye utgaven enda, så artikkelen er prydet med bilder fra 2012-versjonen. Bilde: Focus Home Interactive.

Forbedret spillmotor

Det de imidlertid røper, som tilhengere av serien utvilsomt blir glade for, er at Cities XXL får en forbedret spillmotor full støtte for prosessorer med flere kjerner. Dermed lover de god ytelse uansett hvor stor byen din er. At ytelsen har dalt ettersom byene har vokst seg store er et problem mange har opplevd med de tidligere spillene i serien.

Cities XL-spillene har allerede skiltet med gigantiske spillmiljøer i forhold til SimCity-serien – og da spesielt det siste SimCity-spillet. Ellers har det på mange måter vært en litt enklere serie, med klare og rigide regler i stedet for omfattende simuleringer.

Focus Home Interactive har ikke sagt noe om når Cities XXL skal lanseres, men lover mer informasjon om den nye funksjonaliteten i ukene som kommer. Denne gangen må de imidlertid forholde seg til en ny konkurrent i sjangeren, nemlig Cities: Skylines fra de finske skaperne av kollektivtransportspillene i Cities in Motion-serien.

Siste fra forsiden