Crysis

Crysis-teamet gir lyd fra seg for første gang på flere år

Nytt spill underveis?

Crytek

Spillutviklere er kjent for å servere vage, subtile hint i forkant av store kunngjøringer, og nå har vi fått et nytt drypp som muligens kan peke mot en forestående avduking – denne gangen fra gjengen bak skytespillserien Crysis.

På mandag dukket det nemlig opp en melding på den offisielle Twitter-kontoen til Crysis-spillserien – for første gang på cirka tre og et halvt år.

Meldingen består av den kryptiske formuleringen «Receiving data», som trolig er ment å sveive i gang ryktemøllen og markedsføringsapparatet.

Syv år siden siste spill

Crytek

Det kan selvsagt ennå gå en stund før vi får en eventuell avklaring, men det er nok rimelig å anta at noe er på gang. CD Projekt RED dro som kjent et lignende stunt da de vekket til live Twitter-kontoen til Cyberpunk 2077 hele fire år etter den forrige oppdateringen.

Crysis-serien, utviklet av tyske Crytek, består av de fire titlene Crysis, Crysis Warhead, Crysis 2 og Crysis 3, hvorav sistnevnte ble lansert i 2013. Samtlige spill fikk god mottakelse, og den seneste tittelen ble belønnet med 7 av 10 poeng på Gamer.no.

Studioet har imidlertid ikke ligget i hi de syv årene som har gått siden Crysis 3. Crytek har blant annet prøvd seg på VR-fronten med de to titlene The Climb og Robinson: The Journey, og lanserte også skytespillet Hunt: Showdown i fjor.

Crytek har opplevd problemer i form av klager fra ansatte på grunn av manglende lønninger og en rekke stengte studioer, men selskapet lever ennå i beste velgående. Ifølge en artikkel i tyske Games Wirtschaft fra januar i år er Crytek et av Tysklands største spillstudioer og har i dag 290 ansatte.

Les også: Star Citizen-utvikleren og Crytek legger endelig ned stridsøksen »

Siste fra forsiden