Dead Island 2 er ennå på vei

Deep Silver

Zombiespillet Dead Island 2 har vært underveis i mange år nå, og har hatt en ganske så turbulent ferd. For de som fremdeles måtte vente (u)tålmodig på spillet er det ennå håp, viser det seg.

Som blant andre nettstedet VG247 merket seg har utgiveren Deep Silver nylig bekreftet via en Twitter-melding at Dead Island 2 faktisk ennå er på vei. Stort mer informasjon inneholder meldingen ikke, annet enn at mer informasjon vil bli delt på et senere tidspunkt.

Akkurat når spillet faktisk kommer ut er derfor fremdeles i det blå. Deep Silver bekreftet at Dead Island 2 var påbegynt allerede så langt tilbake som i 2012, og også forgjengeren Dead Island hadde en svært lang utviklingstid.

Byttet utvikler

Deep Silver

Dead Island 2 ble offisielt kunngjort til PlayStation 4, Xbox One og PC på E3-messen i 2014, og skulle opprinnelig lanseres våren 2015, men ble utsatt til året etter. Deep Silver opplyste senere at de hadde besluttet å ta utvikleren Yager av prosjektet, noe som resulterte i at spillet lenge ikke hadde noen utvikler.

Først i mars 2016 kom den nye utvikleren Sumo Digital på plass, og i juni samme år bekreftet Deep Silver at spillet var på vei til tross for at spillet hadde forsvunnet fra Steam, noe som skapte bekymringer blant fansen. Siden den gang har det vært ganske stille, inntil vi altså nå fikk en ny bekreftelse.

Handlingen i Dead Island 2 foregår, tross navnet, på fastlandet for første gang. Denne gangen er det nemlig Californias tur til å bli invadert av de levende døde, og Deep Silver har lovet en actionfylt lekekasse full av overdrevne personligheter og horder med zombier. Sist vi hørte skulle Dead Island 2 støtte samarbeidsspill for opptil åtte spillere samtidig med rollespillelementer og ulike klasser å velge mellom.

Forgjengeren Dead Island, som kom ut i 2011, ble aldri anmeldt her på verket, men spillet fikk en selvstendig utvidelse kalt Dead Island: Riptide i 2013 som vi tildelte en ganske middels karakter.

Les også: Zombiespillet Days Gone er ennå en forglemmelig opplevelse »

Siste fra forsiden