Det er duket for «speedrun»-kalas i Sverige

European Speedrunner Assembly raser gjennom flere spill for veldedighet.

Växjö i Sverige er denne uken vertskap for noen av Europas flittigste spillere, i forbindelse med det årlige European Speedrunners Assembly Winter. Arrangementet – som sendes direkte på Twitch – skal holde på ut 25. februar og i likhet med andre «speedrun»-festivaler er målet å samle inn penger til veldedighet.

Speedrunning

Vis mer

«Speedrunning» vil si å komme seg gjennom spill så raskt som mulig, noe som i de fleste tilfeller krever en uhyre god kjennskap til spillene. Her brukes alle knepene i boka for å barbere bort sekunder av totaltiden, i noen tilfeller også kjente smutthull i programmeringen. Skulle du fremdeles stusse litt over konseptet kan vi melde om at «speedruning» kan være svært så underholdende å se på – gi det et forsøk.

I løpet av uken skal over 50 spill fullføres til varierende grad, og seere kan donere penger for å låse opp ulike utfordringer eller tilleggsinnhold for hvert spill. I skrivende stund har nesten 85 000 kroner kommet inn, og som ved tidligere år går innsamlingsbeløpet til Redd Barna.

Flere høydepunkter i vente

Så langt har gjengen kommet seg vel gjennom populære titler som The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Super Smash Bros. Brawl og Dark Souls III. De som ikke har fulgt med har også gått glipp av godt over 20 minutter med pur uflaks, da spiller «Joshimuz» forsøkte å vinne i biljard i Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony.

Enda gjenstår det riktignok flere potensielle høydepunkter, som når «360Chrism» skal prøve å fullføre Super Mario 64 på 12 minutter, «IrregularJinny» skal spille gjennom samtlige verdener i Kingdom Hearts II Final Mix HD og «Metsametsa» skal takle Metal Gear Solid V: The Phantom Pain så raskt som mulig.

På arrangementets nettside finner du en timeplan som viser når du kan se de ulike innslagene. Her kan du også finne ut hvem som skal spille, og på hvilken måte de har tenkt å komme seg gjennom hvert sitt spill. Arrangørene legger også ut øktene på YouTube etter hvert, slik at du kan få med deg alt som skjer.

«Speedrunning» blir stadig mer populært.
Årets AGDQ-aksjon samlet inn over to millioner dollar til veldedighet »

Siste fra forsiden