Fargesprakende actionspill til PC

Outland har tidligere blitt beskrevet som Ikaruga møter Prince of Persia, og kommer straks til Windows.

Housemarque

Finske Housemarque slapp en overraskende nyhet på fredag, da de annonserte at det til nå konsolleksklusive Outland skal lanseres på Steam. Windows-utgaven dukker opp allerede 29. september, altså om ganske nøyaktig én uke.

Ny trailer.

Senere kommer spillet til MacOS og Linux.

Originalversjonen dukket opp i 2011, og fikk mye god kritikk. Selv om mange håpet på en PC-versjon på det tidspunktet, hadde nok de fleste gitt opp det håpet nå.

Den nye versjonen får forbedringer slik som samarbeidsspill i kampanjen og et revisert sjekkpunktsystem. Utviklerne har også bekreftet at spillet ikke vil benytte seg at Uplay-systemet, selv om det er Ubisoft som gir det ut.

Ikaruga pluss Prince of Persia

Outland beskrives som en krysning av plattformspillet Prince of Persia – originalen, ikke oppfølgerne – og romskytespillet Ikaruga. Det er et todimensjonalt plattform/actionspill hvor du navigerer deg gjennom store og fargerike jungelmiljøer fulle av fæle fiender.

Housemarque har alltid vært flinke til å lage pene spill. (bilde: Housemarque).

Som i Ikaruga kan du flippe mellom en mørk og lys form for helten din, og nøkkelen er at hvis du har den mørke formen skades du av lyse angrep, og vice versa. Det samme gjelder fiendene dine; du må for eksempel ha lys form for å skade mørke fiender.

Outland blir Housemarques første PC-utgivelse på femten år. På nittitallet laget de blant annet actionspillet The Reap og pek-og-klikk-eventyret Alien Incident for plattformen.

Stardust-serien – som startet på Amiga – stakk også innom PC med Super Stardust 96. Det finnes nok dem som kunne tenke seg et nytt PC-gjensyn med Stardust, nå som Housemarque igjen har kommet på at PC-plattformen eksisterer.

I tillegg til Stardust-spillene er selskapet kanskje mest kjent for sitt heftige PlayStation 4-spill Resogun.

Siste fra forsiden