Flere Ubisoft-spill blir gratis

Silent Hunter, Anno og The Settlers får onlineversjoner.

Gamescom er i full gang i Köln og onsdag ettermiddag hadde Ubisoft sin pressekonferanse. Der kunne det franske selskapet avsløre gratis onlineversjoner av flere populære spillserier, i tillegg til Ghost Recon Online. Spillgiganten forventer at spill som er gratis å spille over nett vil bli en milliardindustri innen 2014, og kaster seg dermed over sjansen til å bli en del av markedet.

The Settlers Online.
Silent Hunter Online.

Først ut var The Settlers Online fra Blue Byte Studios. Dette er et nettleserbasert spill som minner om det originale PC-spillet Settlers. I følge Ubisoft har spillets brukere allerede opparbeidet 17 år med kontinuerlig spilling. Ikke dårlig for et spill som fortsatt er i betatestfasen.

Fans av Might & Magic-serien kan forhåpentligvis se frem til to nye nettbaserte Might & Magic-spill, mens de som ønsker en mer realisisk tilnærming bør holde utkikk etter Silent Hunter Online, som skal ta den populære ubåtsimulatoren inn i MMO-markedet samtidig som hovedopplevelsen forblir gratis.

Til slutt viste Ubisoft frem Anno Online, som baserer seg på Ubisofts sivilisasjonssimulator. Anno Online er et nettleserbasert MMO som lar deg bygge og utvikle middelalderbyer, samtidig som du forsøker å holde befolkningen fornøyd. Du kan også bygge ut sivilisasjonen din ved å okkupere øyer og etablere handelsruter. Det er også mulig for flere spillere å jobbe sammen mot et felles mål i egne spillerlaug.

Ingenting er så langt nevnt om finansieringsmodellene for de omtalte spillene.

Les også: Nettbaserte Might & Magic-spel på veg
Les også: Nytt Command & Conquer blir gratis

Siste fra forsiden