Folkene bak Space Engineers byr på middelalderbygging

Medieval Engineers lar deg bygge borger og slott, og forsvare deg mot fienden.

Keen Software House

Byggespillet Space Engineers har visstnok solgt over én million kopier siden det debuterte på Steams «early access»-tjeneste, og de gode inntektene har tillatt utviklerstudioet Keen Software House å utvide staben og starte arbeidet på et nytt prosjekt.

Bygg i middelalderen

Annonseringstraileren.

Det nye spillet heter Medieval Engineers, og flytter som navnet sier handlingen fra verdensrommet til landjorden i middelalderen. Her må spillerne konstruere byer, slott og festninger, og de kan også skape ulike maskinerier samt grave gruver.

Å bygge er selvsagt bare én del av spillet. Ting vil også kunne ødelegges, ved hjelp av realistiske beleiringsvåpen og så videre.

Spillet skal være inspirert av ekte middelalderteknologi, og spillerne må belage seg på at kreasjonene deres må tåle fysikkens grunnleggende lover. De får heller ikke bruke teknologi som ikke var tilgjengelig før år 1500.

Ideen til spillet har Keen-sjef Marek Rosa visstnok hatt siden 2002.

– Positivt for Space Engineers

En uheldig huseier.

Noen vil nok synes det er rart at Keen annonserer Medieval Engineers før de har tatt Space Engineers ut av «early access» – spesielt med tanke på at det nyannonserte spillet selv får en «early access»-lansering snart.

Keen bedyrer imidlertid at det nye prosjektet ikke vil påvirke det gamle på noen negativ måte, og påpeker at Space Engineers har fått mange store oppdateringer i det siste. Dette på tross av at Medieval Engineers har vært under utvikling lenge nå.

I tillegg mener de at de to spillene utfyller hverandre, og at teknologi utviklet for det ene også kan komme det andre til gode. De nevner flere eksempler på nye elementer Space Engineers får takket være Medieval Engineers i en bloggpost.

Konseptet i dette spillet virker forøvrig ikke helt ulikt det kommende Melee Battlegrounds, der man kan bygge borger og forsvare dem i Mount & Blade-aktige kamper. Men Medieval Engineers blir nok hakket mer avansert.

Siste fra forsiden