Forza Horizon-studioet henter inn folk fra BioWare, Rockstar og Rocksteady til sitt åpen verden-rollespill

Playground Games vil prøve seg på åpen verden-spill. Illustrasjonsbildet er tatt fra Forza Horizon 3.
Microsoft

Allerede i februar i fjor meldte vi at studioet bak Forza Horizon-spillene, Playground Games, har tatt steget inn i en helt ny sjanger, nemlig et åpen verden-rollespill. Studioet har tydeligvis store ambisjoner, for nå har et nytt lass med talenter inntatt arbeidspultene hos Playground.

Nettstedet Gamesindustry.biz kan bekrefte at Playground Games den siste tiden har hentet inn folk fra flere kjente spillstudioer som BioWare, Horizon Zero Dawn-utvikleren Guerilla Games, Batman Arkham-utvikleren Rocksteady Games og Ninja Theory – studioet bak Hellblade: Senua's Sacrifice.

Alle de nyansatte skal altså jobbe med Playground Games' nye åpen verden-rollespill. Dette utvikles hos studioets nyopprettede avdeling som ble åpnet i fjor kun for å jobbe med det nye spillet, og som skal ha hele 200 folk under taket.

GTA- og Metal Gear Solid-folk også på laget

Det er trolig et nytt Fable-spill Playground nå jobber med. Dette skjermbildet er fra den oppdaterte versjonen av det første spillet i Fable-serien.
Microsoft

Det er ennå ikke bekreftet hva slags spill vi har i vente fra Playground, men kilder som angivelig står prosjektet nær har tidligere lekket at det dreier seg om en ny tittel i den kjente Fable-serien – dessverre uten å røpe flere detaljer enn dette.

Dette er den andre store bølgen av nyansettelser fra kjente studioer som Playground foretar. I november i fjor skrev vi om at studioet allerede har sikret seg folk fra Rockstar North, studioet bak Grand Theft Auto-spillene, og fra Metal Gear Solid-utvikleren Kojima Productions.

For alle som er glad i Playground Games' bilspill har studioet for øvrig bekreftet at den opprinnelig avdelingen av studioet kommer til å fortsette med bilspillsatsingen.

Studioet har altså kun stått bak Horizon-spillene i Forza-serien, som generelt har fått meget god mottakelse. Den foreløpig seneste tittelen fra studioet er Forza Horizon 3, som fikk 8 av 10 poeng av vår anmelder i fjor høst. Forza Horizon 4 skal lanseres i oktober, og i vår sniktitt konkluderte vi med at denne tittelen også er svært lovende.

Les også: Forza Horizon 4 får dynamiske årstider »

Siste fra forsiden