Sniktitt

Gamle kjenninger til 3DS

Disse titlene kan vi vente oss i tiden fremover.

1: Side 1
2: Side 2

Den store snakkisen etter Nintendos pressekonferanse i Los Angeles har uten tvil vært den nye konsollen, Wii U, men Nintendo hadde også mye 3DS-godbiter å vise frem. Vi tar en nærmere kikk.

Mye Mario-moro

Nintendo har måttet tåle mye sutring over manglende interessante lanseringstitler til den nye håndkonsollen, 3DS. Blant annet har vi ikke sett noe til den trinne rørleggeren, og vår favorittsverdsvingende helt gjør sin entré først denne måneden, når Legend of Zelda: Ocarina of Time 3DS slippes 17. juni.

Det drøyer ennå en stund før vi kan ta med Mario på eventyr i tre dimensjoner, men når Nintendo først får fart på rørleggertanga kan vi vente oss flere titler enn noen gang tidligere. Det hele braker løs denne jula, med to Mario-spill på en gang.

Flyvende monstertruck-ape.

Mario Kart
Slippdato: Desember 2011

Konseptet er velkjent – ulike figurer fra Mario-universet kjører omkapp i diverse små go-karter. Denne gangen kommer gjengen i 3D og kjøretøyene har fått nye egenskaper. Blant annet er go-kartene utstyrt med hangglider og propell, slik at man kan sveve og kjøre i vannet.

Nytt er også muligheten til å bruke Mii-ene dine fremfor Mario-figurer, og du kan modifisere go-karten din med ulike hjulsett. Frister det med en monstertruck-gokart, tro? Vi kan også vente oss baner flere vil dra kjensel på, blant annet hentet fra Donkey Kong Country Returns.

Opp til åtte spillere kan spille sammen.

Hold tunga rett i munnen.

Super Mario
Slippdato: Desember 2011

Mario var den første spillfiguren som med hell førte plattformsjangeren over i en tredimensjonal spillverden. Nå tar han og utfordringene hans steget ut av skjermen på 3DS-en.

Vi loves full kontroll over rørleggeren via sirkelknappen, og nye fiender som for eksempel tårn av Goombas og en Piranha Plant som spytter blekk utover skjermen for å hindre spilleren å se hva som foregår.

Hvem er klar for stjernesanking?

Ha dæ vækk, ditt spøkels!

Luigi's Mansion 2
Slippdato: 2012

Da Nintendo lanserte GameCube for snart ti år siden, lot de for første gang Mario-bror Luigi få hovedrollen i en lanseringstittel. Bevæpnet med en spesialstøvsuger måtte Luigi saumfare en skummel herregård for å redde broren sin. Spillet bød på en litt annerledes opplevelse enn hva eventyrene til Mario hadde gjort hittil, og fikk da også mye skryt for innovativ spillmekanikk.

Nå blir Luigi og støvsugeren hans hentet frem i lyset igjen når Luigi's Mansion 2 kommer til 3DS en eller annen gang i løpet av neste år. Spøkelser bør skjelve i laknene sine.

Klippe, klippe.

Paper Mario
Slippdato: Ukjent

Lite er kjent om dette spillet enda, men ut fra bilder som har blitt sluppet kan vi vente oss varierte og sjarmerende omgivelser. Visstnok skal Paper Mario 3DS vende tilbake til turbaserte kamper, ifølge Gamespot.

Noen slippdato er ennå ikke kjent.

Ikke akkurat Michael Phelps.

Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games
Slippdato: Ukjent

Neste år arrangeres sommer-OL i den britiske hovedstaden – og Mario tar turen innom, om ikke i virkeligheten så i hvert fall på 3DS. Nytt av året er fotball og hestesport – mon tro om Yoshi får jobben som åk?

Spillet kommer også i en ikke-3D-utgave til Wii.

Flere gamle kjente

Det var ikke bare Mario som ble vist frem på gårsdagens pressekonferanse, vi fikk også et gjensyn med noen av fjorårets høydepunkter – i tillegg til noen nye bekjentskaper.

Sjekk neste side av artikkelen for å lese om blant annet Solid Snakes debut på 3DS-en.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden