Sniktitt

Gamle kjenninger til 3DS

Disse titlene kan vi vente oss i tiden fremover.

1: Side 1
2: Side 2
Drar du kjensel på disse?

Star Fox 64 3D
Slippdato: 11. september 2011

Snart får vi nok et gjensyn med en gammel Nintendo 64-klassiker. Star Fox 64, også kjent som Lylat Wars her i Europa, har fått en real overhaling og er klar for 3DS i midten av september.

Du kan velge mellom å kontrollere flyveren din på den klassiske N64-måten, eller bruke 3DS sitt innebygde gyroskop for å styre ved å peive konsollen frem og tilbake.

Opp til fire spillere kan kjempe mot hverandre i flerspillermodusen, og 3DS-ens innvendige kamera kan brukes til å overføre livevideo av motstanderene dine mens dere spiller.

Heftige kamper.

Kid Icarus: Uprising
Slippdato: Desember 2011

Nintendo har gravd virkelig dypt i spillkatalogen sin når de nå henter frem Kid Icarus igjen. Første gang vi traff på helten i spillet, engelen Pit, var på NES-en for nærmere 25 år siden. Spillserien har da også ligget i dvale siden 2004. Frem til nå, selvsagt.

Medusa og hennes underverdensarmé er tilbake og du må selvsagt, i Pits skikkelse, forkludre de onde planene hennes. Vi loves action og eventyr signert skaperen av Kirby og Super Smash Bros, Mashahiro Sakura.

Spillet vil ha en flerspillermodus hvor to lag spiller mot hverandre for å tappe hverandre for poeng, og når et lag har mistet alle poengene sine vekkes siste spiller til å konke ut til live som engelen Pit. Det andre laget vinner kan vinne kampen ved å nedkjempe denne.

Spillet slippes i førjulsstria, og for gamle fans av serien er det kanskje nettopp denne tittelen som står øverst på ønskelista til Julenissen.

Kan det bli søtere?

Animal Crossing
Slippdato: Ukjent

Den sukkersøte spillserien gjorde sin første opptreden på Nintendo 64 for ti år siden. Serien er kjent for en veldig åpen spillverden og bruk av den virkelige verdenens klokke for å gi en illusjon av at tiden passerer i spillet også.

Vi vet ikke stort om det kommende 3DS-spillet ennå, utover at spilleren tar rollen som ordfører i en nusselige landsbyen. Med tanke på de tidligere titlene i serien er det ikke usannsynlig å forvente en form for kommunikasjon med andre spillere, enten via trådløs overføring eller Wi-Fi.

Noen slippdato er ennå ikke annonsert.

Høy fart og store eksplosjoner.

Ace Combat 3D (arbeidstittel)
Slippdato: Ukjent

Forrige gang vi fikk luftig flykamp på en bærbar Nintendo-konsoll var på Game Boy Advance i 2005. Når serien nå tar turen innom 3DS loves vi intense kamper og luftakrobatikk – noe som må sies at høres interessant ut på 3DS-skjermen.

Blant annet skal det være mulig å bruke berøringsskjermen til å låse siktet og skyte på fienden din, og vi loves tilgang til haugevis av eksisterende flymodeller.

Hvis dette høres fristende ut gjelder det bare å smøre seg med tålmodighet, for spillet har ennå ikke fått noen lanseringsdato.

Skyt først, rull senere.

The Rolling Western
Slippdato: Ukjent

Nintendo vender nesa mot Den ville vesten i denne nedlastbare tittelen. Du spiller som en armadillo, et ørkendyr som gjør som pinnsvinet når det blir skremt – ruller seg sammen. Som navnet hinter om er da også rulling en stor del av spillmekanikken. Rull ned hindre, rull for å bekjempe fiender og selvsagt, rull for å forflytte deg.

Det ser riktig så trivelig ut,med en visuell stil som låner mye fra tidligere Zelda-titler, og vi skal ikke se bort i fra at dette kan bli en riktig så trivelig tittel fra Nintendo selv.

Sverd og hanekam?

Heroes of Ruin
Slippdato: ukjent

En blanding av actioneventyr og actionrollespill får vi servert i Heroes of Ruin, hvor vi følger fire leiesoldater på jakt etter en kur som kan redde den døende herskeren i byen Nexus.

De fire figurene er Gunslinger, Vindicator, Alchitect og Savage – som grovt kan oversettes til Pistolmann, Hevneren, Trollkvinnen og Villmannen – og de skal, som navnene indikerer, ha hver sin måte å kjempe på.

Spillet vil benytte seg av 3DSens SpotPass- og StreetPass-funksjoner, blant annet for å kunne bytte gjenstander spillere i mellom.

Noen dato for når spillet kommer vet vi ennå ikke, men det er snakk om mot sommeren til neste år.

Jeg ville ikke rørt buffeten ombord, hvis jeg var deg.

Resident Evil: Revelations
Slippdato: Ukjent

I Resident Evil: Revelations får vi et gjensyn med Jill Valentine og Chris Redfield, samt at vi får stifte et nytt bekjentskap: Parker Luciani. Historien finner sted ombord et forlatt cruiseskip i middelhavet – eller er det egentlig forlatt? Det finnes tydeligvis skumlere ting enn canasta og bingo...

3DS-ens berøringsskjerm loves flittig brukt for gåteløsning og smidig våpenbytte, noe som kan komme godt med i kampen mot de nye undervannsfiendene.

Er du klar for å bli skremt vannet ut av i tre dimensjoner? Hvis ikke har du god tid til å forberede deg, for slippdato for spillet er ikke offentliggjort ennå.

Ekte mannfolk elsker rosa.

Metal Gear Solid 3D: Snake Eater
Slippdato: Vinteren 2011/2012

Dette spillet fikk vi allerede et kort glimt av på fjorårets E3-messe, som en demonstrasjon på hva 3DS-en kunne prestere på grafikkfronten. Så ser da denne oppussede PlayStation 2-klassikeren også svært pen ut.

Spillet skal utnytte 3DSens innebygde gyroskop for å styre Snake i gitte situasjoner, som for eksempel ved klatring og balansering over tømmerstokker. Man kan også knipse bilder med kameraet for å lage eget kamuflasjemønster på Snakes uniform. Fritt for ponnypysjkamo?

Spillet skal havne i butikkhyllene en eller annen gang i løpet av den kommende vinteren.

Rooney ser målbevist ut.

FIFA Soccer 12
Slippdato: Høsten 2011

Fotball i 3D må jo være det nærmeste man kommer gressbanen i sin egen stue?

Når den populære fotballspillserien tar turen innom 3DS for første gang loves vi helt nye måter å styre spillerne på – gjennom bevegelsesskjermen skal blant annet du kunne tegne opp veien du vil skuddet ditt skal ta. For eksempel ved å skru ballen rundt veggen av spillere som passer på ballene sine på straffespark.

Ellers ser det ut som 3DS-versjonen bygges fra grunnen, og arver mye funksjonalitet fra sine storebrødre. Her nevnes «Be a Pro»-modus og rikelig med onlinemuligheter i form av enkeltkamper og turneringer. Vi får også en alternativ 5 mot 5-modus som ligner på FIFA Street-konseptet.

Det skjeve tårnet i Pisa?

Tetris
Slippdato: Oktober 2011

De av oss som har noen år på baken, husker veldig godt Tetris på Game Boy. Lett overdreven spilling kunne fort føre til permanent Korobeiniki-låt (du dudu du) på hjernen og dalende tetrisbrikker over øyelokkene når man la seg til for å sove.

Når Tetris nå vender tilbake til Nintendos nye håndholdte, er antall spillemodi økt fra to til 20, inkludert to AR-varianter, i «utvidet virkelighet». Opp til åtte spillere kan barke sammen i klossekamp, både via Download Play og Wi-Fi

Spillet slippes i oktober i år.

Fristende?

Nintendo 3DS har fått en litt treg start siden lansering i mars i år. Med de kommende titlene kan det derimot se ut som vi har en del å se frem til – eller hva synes dere?

Hvilke titler gleder du deg til? Diskutér gjerne i kommentarfeltet under artikkelen.

Les også: Vi har testet Wii U
Les også: Slik er Nintendo 3DS

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden