Gigantisk spillsamling kan bli din for 3 millioner kroner

Auksjonerer bort 40 år med spillhistorie.

Har du i overkant av 3 millioner kroner liggende å slenge kan du nå sikre deg en gigantisk spillsamling. eBay-brukeren *videogames.museum* auksjonerer nå unna alt han eier av spill – en samling vedkommende har bygd ut gjennom hele sitt liv.

Ifølge eBay-beskrivelsen skal det være snakk om over 6850 spill, over 330 konsoller, nærmere 220 kontrollere og rundt 185 tilbehørsdingser. En hurv med promomateriale og samlegjenstander, slik som strategiguider og figurer, skal også være med på kjøpet. Det har tatt samleren åtte timer hver dag i over to måneder å lage omfattende lister og bildedokumentere det hele. I forbindelse med auksjonen har han lagt ut 500 bilder for å gjøre et forsøk på å illustrere samlingen.

– Selv nå, etter å ha brukt all den tiden, er jeg ikke sikker på at alt står på listen, skriver samleren i beskrivelsen.

For øyeblikket er det ingen som har bydd på samlingen, og det er om lag to dager til budfristen løper ut.

Om eg var ein rik mann - Ra-ba-di-ba-di-ba, ra-ba-di-bi-diddi-bi-di bank.

Det er uaktuelt for connaisseuren å selge ting hver for seg – rett og slett fordi det vil ta for mye tid å koordinere det hele. Han er dog åpen for å selge grupperte deler av samlingen, slik som alt som har med Dreamcast eller Super Nintendo å gjøre om det kniper.

Inspirert av annen gigasamling

Eurogamer har slått av en prat med samleren, og forteller at det er en gift familiefar i førtiårene. Ifølge intervjuet kom ideen om å kvitte seg med samlingen etter at en lignende spillskatt gikk for 6,5 millioner kroner i fjor. Den legendariske samlingen inneholdt komplette spillsett av 22 forskjellige konsoller, og greide derfor å håve inn den imponerende summen.

Likevel er deler av motivasjonen bak auksjonen heller uselvisk.

Noen som sa Final Fantasy?

– Dessverre er det ganske tøffe tider, og jeg må tenke på barnas fremtid, forteller den anonyme mannen til nettstedet.

Selv om samleren nå kvitter seg med livsverket, betyr ikke det at han er ferdig med spillmediet. Faktisk jobber han hardt for å holde seg oppdatert.

– Jeg sjekker nyheter hver dag, anmeldelser og slikt. Om jeg gleder meg til et spill, kjøper jeg det den dagen det kommer ut. Sist november var jeg førstemann som handlet inn en Wii U i den lokale spillsjappa. Så entusiasmen er fremdeles der, men familien og andre hverdagsplikter gjør at det ikke blir så mye tid igjen til spill – bare en tre-fire timer hver uke, sier entusiasten.

Det er imponerende hvor mye gamle spillobjekter er verdt, og samlere betaler i dyre dommer for å sikre seg de gjeveste gjenstandene. I fjor skrev Gamer.nos Eigil Knudsen om noen av de dyreste, myteomspunne spillskattene, og om hvorfor de er så ufattelig mye verdt.

Les også
Cyberpunk-spionasje i Net Gain

Les også: Dette spillet koster over 70 000 kroner

Siste fra forsiden