Call of Duty: Modern Warfare

Her er Call of Duty: Modern Warfare

Serien får en ny start med blanke ark i oktober.

Activision dro torsdag sløret av det neste Call of Duty-spillet, og som ryktene hevdet får vi en ny start for Modern Warfare-serien.

Under navnet Call of Duty: Modern Warfare vender spillet tilbake til seriens begynnelse i 2007, og gir oss en kjent, men likevel helt ny opplevelse. Slippdatoen er satt til 25. oktober.

Ubehag i moderne krigføring

Årets Call of Duty byr på en ny start for Modern Warfare-serien.
Activision

I en pressemelding forteller utgiveren at Call of Duty: Modern Warfare vil omhandle en ny moderne konflikt, som inkluderer styrker fra en rekke forskjellige nasjoner. Enspillerhistorien beskrives som en adrenalinfylt affære, som skal gi spillere et vanskelig møte med realitetene ved krigføring.

– Vi skaper en følelsesladd opplevelse som er inspirert av dagens overskrifter i vår verden, der reglene er uklare og frontlinjene utydelige. Spillere blir med en gruppe internasjonale spesialstyrker og frihetsforkjempere i gripende og adrenalinfylte oppdrag gjennom ikoniske europeiske byer og de ustabile viddene i midtøsten, forteller Infinity Ward-sjef Dave Stohl.

Call of Duty droppet som kjent enspillerkampanjen i sitt forrige spill, Black Ops 4, men allerede tidligere i år fikk vi bekreftet at den ville vende tilbake som del av årets innslag.

Ut med sesongpass og inn med spill på tvers av plattformer

Ved siden kampanjen byr Call of Duty: Modern Warfare på seriens tradisjonelle flerspillerkamper, samt diverse samarbeidsfokuserte oppdrag. Ved siden av å by på «en actionpakket opplevelse» har Activision hittil ikke delt noen spesifikke detaljer, men utgiveren har allerede kunngjort steg for å forene spillerbasen.

Spillet dropper sesongpass i håp om å forene spillerbasen.
Activision

Spillet dropper nemlig sesongpasset, og vil i stedet tilby alt av nye kart og tilleggsinnhold gratis til alle spillere. Videre lover spillsjef Patrick Kelly muligheten for å spille sammen på tvers av plattformer, med PC-spillere og konsollspillere i samme pulje.

Hvordan det vil fungere med mus og tastatur mot håndkontroller har utvikleren enda ikke gitt oss noen detaljer på.

Ny spillmotor

Call of Duty: Modern Warfare kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One, og takket være en ny spillmotor lover Activision å levere en fotorealistisk opplevelse. Ifølge utgiveren byr motoren blant annet på bedre lys- og lydeffekter, samt støtte for 4K-oppløsning med HDR og Ray-Tracing for PC-versjonen.

Les også
Anmeldelse: Call of Duty: Modern Warfare

PC-versjonen blir tilgjengelig eksklusivt via Blizzards Battle.net-plattform, mens utgiveren også bekrefter at nytt innhold vil slippes først på PlayStation 4.

Les også: Activision skroter den vanlige Call of Duty-syklusen »

Siste fra forsiden