Hevder at YouTube kjøper Twitch

Den populære strømmetjenesten for spill kan få pengesterk aktør i ryggen.

Den svært populære strømmetjenesten for spill ble opprettet for bare tre år siden, men allerede nå skal Twitch ha rundt 40 millioner unike brukere i måneden.

Mange i spillbransjen har vist stor interesse for plattformen. I fjor kunne vi for eksempel melde at Valve inngikk et samarbeid med Twitch i forbindelse med visninger av Dota 2-kamper, og en rekke investorer har også bidratt til å ruste opp tjenesten for den nye konsollgenerasjonen.

Det kjente magasinet Variety sitter nå på opplysninger om at Google-eide YouTube har inngått en avtale om å kjøpe Twitch for en sum på en milliard dollar, altså rundt seks milliarder kroner.

Ingen kommentar fra Twitch

Opplysingene er i skrivende stund ikke bekreftet av Twitch eller YouTube selv, men kommer ifølge Variety fra kilder som «har kjennskap til saken».

– Vi har ingen kommentar til dette. Jeg sier fra så snart vi har en offisiell kunngjøring, forteller Nik Adams, visepresident hos Twitch-eier Turtle Entertainment til Gamer.no.

I følge kildene til Variety skal avtalen mellom de to selskapene allerede være i boks, og den offisielle kunngjøringen skal visstnok også være nært forestående.

YouTube, som selv ble kjøpt av Google i 2006 for nesten ti milliarder kroner, er den desidert største videotjenesten på Internett. Av den grunn skal YouTube visstnok allerede være i gang med å forberede seg på motstand fra amerikanske reguleringsmyndigheter i forbindelse med Twitch-oppkjøpet, melder kildene.

Utover dette foreligger det få opplysninger på nåværende tidspunkt, så derfor må vi nok belage oss på å vente en stund på mer informasjon om blant annet hvilke planer Google og YouTube har for Twitch fremover. Med en slik pengesterk aktør i ryggen kan det uansett se ut til at tjenesten går en spennende tid i møte.

Er du en aktiv Twitch-bruker? Husk å legge inn kontonavnet på brukerprofilen din her på Gamer.no. Da vises den på forsiden når du strømmer.

Siste fra forsiden