I Life is Feudal må du overleve i middelalderen

Ambisiøst flerspillerspill nærmer seg tidlig lansering.

Bitbox

Life is Feudal: Your Own virker som et svært ambisiøst prosjekt. Spillet blir en slags livssimulator der du og andre spillere deler en stor middelalderverden, og utviklerne lover en sandkasseopplevelse der du kan gjøre hva du vil.

Spillerne bygger egne byer i spillet. (bilde: Bitbox).

Du kan enten spille på egenhånd eller samarbeide med andre, og som i mange andre populære overlevelsesspill står spillerne fritt til å drepe hverandre og stjele hverandres eiendeler.

Bygg og bo i middelalderen

I likhet med spill som Minecraft kan du for eksempel lage tunneller og gruveganger, og du kan også bygge både hus og andre typer bygninger rundt om i spillmiljøene.

Store miljøer. (bilde: Bitbox).

Du kan også plante og høste ulike typer planter og holde husdyr, og spillet har rike muligheter for alkymi og matlaging. En god kokk skal ifølge utviklerne være like verdifull som en talentfull smed.

I tillegg har spillet selvsagt kamp, hvor du blant annet kan kommandere andre figurer. Utviklerne skryter både av sitt fysikkbaserte kampsystem og systemet for hvordan man lager formasjoner.

Hvorvidt utviklernes mange ambisjoner resulterer i et solid spill eller ikke gjenstår å se, men Life is Feudal har i alle fall vært under utvikling ganske lenge. Nå er det på vei til «early access»-tjenesten på Steam, hvor det skal lanseres fredag 19. september.

Den ferdige versjonen skal etter planen slippes i tredje kvartal neste år.

Spill som dreier seg om å overleve i åpne verdener har blitt svært populære i det siste. Mye av grunnen til det er nok den massive suksessen til Minecraft, som nå ryktes å være på vei til Microsoft.

Siste fra forsiden