Telialigaen - League of Legends

– Jeg kommer til å bo i hodet hans  fra start til slutt

Når de gamle trenerkollegene møtes til toppkamp er Riddles «Tom Kick» sikker på at han sitter med fordelen.

«Tom Kick» mener Riddle sitter med fordelen når de møter Domino i siste serierunde.
Mohammed Barzinje

SLIK SPILLES NIENDE RUNDE I TELIALIGAEN

Vis mer

SØNDAG 1. MAI

17:00 - Bifrost - Rich Gang
17:00 - NTNUI - Urban
17:00 - Domino - Riddle

Det ordinære seriespillet i vårens Telialigaen League of Legends-sesongen går mot slutten, og snart skal ligaens fire beste lag møtes i et sluttspill for å krone landets beste League of Legends-lag.

Før den tid skal siste serierunde gjennomføres, og den byr på et aldri så lite toppoppgjør, i det Domino møter Riddle. Kampen betyr kanskje ikke noe for lagene med tanke på plassering på tabellen, men det betyr mye for trenerne i de respektive leirene. De har nemlig vært kolleger, og nå handler det om å vise hvem som har kommet lengst siden den gang, skal vi tro Riddle-trener Thomas «Tom Kick» Monsen.

– Denne kampen er veldig viktig for meg, og jeg vil vise allerede nå at jeg har kommet en lang vei siden jeg jobba med «Wise». Mens han har hatt pause og bare slappet av har jeg gått langt forbi hans nivå. Alt ligger til for en god kamp, og jeg kommer til å bo i hodet hans fra start til slutt, sier han til Gamer.no.

Se hovedkampen mellom Domino og Riddle, søndag 1. mai fra klokken 17:00 på Twitch »

LES OGSÅ: 777 og 00 Prospects kjemper om ligaseier

– På tide å vise hvorfor jeg var hovedtrener, mens han var assistent

DISSE SPILLER FOR DOMINO

Vis mer

no Thomas «RIPPED» Hausbak (Top)
se Kewin «Sidon» Karlsson (Jungle)
no Sondre «Shaolin» Myrmel (Mid)
no Kris Andre «Kris» Abrahamsen (ADC)
no Dennis «Denden» Bui (Support)

I Nordavinds akademi-lag var engelske Alexander «Wise» Wise hovedtrener, mens Riddle-trener «Tom Kick» fungerte som assisterende trener. Når de nå møtes igjen, vil Wise vise hvorfor det var nettopp han som hadde hovedansvaret.

– Selvfølgelig er målet vårt å ta seieren i dette oppgjøret, men å slå de i en finale er det største målet jeg fokuserer på. Når det kommer til å slå min tidligere kollega, «Tom Kick», vil jeg først trekke fram at han alltid hadde ryggen min i fjor, og hjalp meg enormt mye. Med det sagt er det dog kanskje på tide å vise hvorfor jeg var hovedtrener, mens han var assistent, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: «zEVES» klar for ny klubb

Treneren har holdt seg unna den kompetitive League of Legends-scenen siden desember i fjor, men klarte ikke å unngå et comeback da han så potensialet som bor i Domino-laget. Til Gamer.no forteller treneren at en finale-seier er et realistisk mål for vårens satsing.

– Jeg så fem individuelt sterke spillere som manglet et felles syn på hvordan de burde spille spillet. Når alle er på samme side, tror jeg Domino vil være det sterkeste laget i sluttspillet. Det vet de selv, og jeg er her for å sørge for at det skjer oftere. Jeg ville ikke ha vurdert å bli med i Domino, hvis jeg ikke kunne se for meg at vi skulle vinne finalen sammen.

Også lagets ADC-spiller Kris Andre «Kris» Abrahamsen er sikker på at tilførselen av Wise i trenerrollen vil gjøre laget sterkere. Hvorvidt det holder til å slå de regjerende mesterne vil primært avhenge av hvor godt Domino lykkes med sitt eget spill mener ADC-spilleren.

Les også
1-2-3 Valencia! Tre norske damer kvalifisert til ESL sin storturnering

– Endringen har blitt gjort spesifikt for å gjøre oss sterkere inn mot sluttspillet. Vi har fått god tid til å identifisere våre egne svakheter, og nå har vi muligheten til å justere inn mot sluttspillet, sier han til Gamer.no før han fortsetter.

– Det kommer til å bli en spennende kamp mot Riddle, og begge lag kan komme seirende ut. Hvis vi får lov til å spille på våre styrker, er det ingenting som står i veien for å at vi vinner. Dersom vi dog mislykkes med det, har Riddle et veldig solid fundament, og de kommer ikke til å nøle om vi viser noen svakheter.

LES OGSÅ: Apeks terminerer kontraktene til «SLY» og «Trax»

– Vi prøver å gå ubeseiret gjennom sesongen

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

it Silverio «Deidara» Masi (Top)
no Ole Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
no Ram Andre «Flufo» Fylkesnes (Mid)
no Mathias «Tide» Kruse (ADC)
no Omid «Touch» Rosander (Support)

«Touch» ønsker å gå ubeseiret gjennom sesongen. Her avbildet som Nordavind-spiller.
Sindre Stien/Good Game

Monsen er ikke den eneste i Riddle-leiren som ønsker seier i oppgjøret mot Domino. Support-spiller Omid «Touch» Rosander har satt seg et mål om gå ubeseiret gjennom sesongen, og syns selv at det ble litt for jevnt sist gang de møtte Domino.

– Vi prøver å gå ubeseiret gjennom sesongen, og det ble litt for jevnt da vi møtte Domino i The Gathering. Denne gangen kan seerne forvente seg et bedre Riddle enn sist, sier han til Gamer.no før han fortsetter.

– Domino er et topp fire-lag, men det er vanskelig å bedømme hvordan nivået deres er. Noen dager ser de bra ut, og andre dager rakner absolutt alt. Det virker som om de spiller på dagsformen, men det er alltids gøy å møte «Kris» og «Denden», så jeg ser fram til kampen.

LES OGSÅ: – Vet ikke om lange avbrekk i sesongen er det beste for oss

Monsen legger ikke skjul på at han har stor respekt for sin tidligere kollega, men samtidig forteller han at tilførselen antakeligvis ikke vil påvirke utfallet når lagene møtes til dyst - hverken i det ordinære seriespillet eller i sluttspillet.

– Jeg vet at «Wise» er en veldig god trener, og han kommer til å være en viktig brikke for Domino inn i sluttspillet. De hadde ikke en god start mot Rich Gang, og det blir enda verre mot oss. Jeg tror nok ikke Domino vil være en større utfordring for oss nå enn hva de har vært, men de kan være skumlere for resten av lagene i sluttspillet, sier han til Gamer.no.

Se hovedkampen mellom Domino og Riddle, søndag 1. mai fra klokken 17:00 på Twitch »

Siste fra forsiden