Kojima Productions

Kojima Productions starter film- og TV-studio

Death Stranding-skaperen vil utforske andre former for underholdning.

Kojima Productions

Etter å ha lansert sitt første spill i 2019 er Death Stranding-utvikler Kojima Productions nå klar for å erobre resten av underholdningsbransjen. Selskapet har nemlig opprettet en ny avdeling, som skal drive med film, TV og musikk.

Hideo Kojima sa i 2019 at han også hadde lyst til å lage film.
Kojima Productions

Dermed har drømmen gått i oppfyllelse for studiosjef Hideo Kojima, som i 2019 sa han hadde et ønske om å lage filmer.

Ledes av tidligere PlayStation-mann

Nyheten ble kunngjort mandag via Gamesindustry.biz. Nettstedet melder at det er Riley Russel, som har nesten 30 års fartstid hos PlayStation, som skal lede an arbeidet med å bringe Kojima til folket.

– Den nye avdelingen får i oppgave å jobbe med kreative og talentfulle folk innen TV, musikk og film, i tillegg til spillbransjen som vi jo kjenner bedre til, forklarte Russel i intervjuet med Gamesindustry.biz.

Selskapet har så langt ikke gått ut med noen konkrete planer eller ideer. Målet er imidlertid å sørge for at prosjekter som er under utvikling hos Kojima Productions skal nå ut til et bredere publikum og ble mer relevante innen populærkulturen.

Hva spill angår bekreftet Kojima og kompani i oktober 2020 at utvikleren var i gang med noe nytt. Over et år senere er det enda ikke klart akkurat hva det blir, men Metal Gear-skaperen har tidligere sagt han ønsker å lage et skrekkspill.

League of Legends-baserte Arcane har blitt populær på Netflix.
Les vår anmeldelse av den animerte serien »

Siste fra forsiden