Nå kan du lære deg enkel koding med Minecraft-program

Skal lære spillerne Javascript i kjente omgivelser.

Code.org

Microsoft og Code.org har gått sammen om å lage et nytt konsept som skal lære bort kodingsspråket Javascript med et Minecraft-tematisert program.

Intro-video til læringsprogrammet.

Programmet gir brukeren enkel problemer som må løses med å dra blokker av enkel kode sammen for å få et resultat, men under de forståelige blokkene ligger det grunnleggende Javascript-kode også. For øyeblikket er det 14 øvelser å gjøre, og mellom noen av dem dukker det opp videosnutter av Minecraft-utviklerne i Mojang som forteller litt om hvordan forhold de har til programering.

Så enkelt er grensesnittet.

Code.org er en organisasjon som ønsker å gjøre koding mer allment, og har et særlig fokus på å få flere kvinner og underrepresenterte fargede studenter til å bli med på moroa. Til nå har kodingsprogrammene deres blitt prøvd av om lag 138 millioner.

Minecraft-initiativet er bare ett av flere program som Code.org har startet opp. For litt siden gjorde de noe lignende med en Star Wars-tematisert kodingslæringsdel, samt en del inspirert av Flappy Bird.

Kreativitet i Minecraft

Minecraft er i seg selv et verktøy mange bruker til å utfolde seg kreativt i. Opp gjennom årene har dette resultert i utallige komplekse konstruksjoner og forsøk på å gjenskape alt fra landmasser til popkulturelle ikoner.

For eksempel har Kartverket gjort det mulig å oppleve langstrakte Norge i spillet, mens både britene og danskene har sin egen variant.

Noen har til og med begynt å programere hele spill.
En spiller gjenskaper hele Pokémon Red i Minecraft »

Siste fra forsiden