Spill sovjetisk spion i Norge

Russere ber om folkets hjelp for å fullføre snikespillet Death to Spies 3.

Haggard Games

Den russiske spillutvikleren Haggard Games jobber fortsatt med det tredje spillet i sin Death to Spies-serie, og nå har de startet en folkefinansieringskampanje for å samle inn budsjettet de trenger for å fullføre det.

Spion på tur

Video fra 2013.

Death to Spies 3 beskrives som «Splinter Cell møter Hitman», og følger en spion i den sovjetiske etterretningsorganisasjonen SMERSH. Handlingen foregår under den andre verdenskrigen og den påfølgende kalde krigen, og spionen vil blant annet operere her til lands.

Som i Hitman-spillene er målet å komme seg så ubemerket som mulig inn i oppdragsområdet, og gjøre hva enn du trenger der, før du sniker deg usett ut igjen. Men om kamp blir uungåelig får du selvsagt ulike våpen til rådighet.

Nivåene skal være svært åpne, slik at du selv kan velge hvordan du vil angripe problemene du står overfor. Utviklerne mener også at de åpne miljøene gir spillet en høy gjenspillingsverdi, og sier at det er mulig å oppnå flere typer medaljer avhengig av spillestil underveis.

Helt Texas.

Ifølge Kickstarter-siden deres har de fullført omtrent 70% av utviklingen så langt, og både spillmotoren og de fleste systemene fungerer. De fleste nivåene ser også ut til å være implementert.

Det de mangler er animasjoner for ikke-spillende figurer, skripting av rutinene deres, filmsekvenser, skuespill og musikk. Planen skal være å lansere spillet steg for steg, med en «early access»-utgave med to oppdrag i desember. Spillet har fått grønt lys på Steam.

Hva som skjer videre avhenger imidlertid av folkefinansieringskampanjen. Om du liker snikespill kan du uansett se frem til andre kommende utgivelser, slik som de svært ukonvensjonelle spillene Tangiers og Quadrilateral Cowboy.

Siste fra forsiden